“Основата на управленската програма е много добра. Тя отразява основните

...
“Основата на управленската програма е много добра. Тя отразява основните
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За нас приоритети в управленската програма са инфлацията, цените и доходите

“Основата на управническата стратегия е доста добра. Тя отразява главните ни цели. Но ние и до момента в държавното управление, и за в бъдеще, се считаме за общественият дирек в държавното управление и по тази причина имаме и няколко бележки по обществени ограничения, които не са отразени в програмата, а участваха в предварителните ни диалози. “ Това сподели водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

Тя посочи, че следва среща с Асен Василев и „ Продължаваме промяната “, където да се изяснят тези неща.

„ Държим в програмата да има безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години – нещо, което в първичния вид имаше поддръжка. Радваме се, да вземем за пример, че е признато нашето предложение за безвъзмездни учебници от 1 до 12 клас. Имаме някои оферти за корекции по икономическата политика и финанси. Не е отразен първичния ни диалог за въвеждане на патентен налог за микро- и дребни предприятия, което доста ще подкрепи дребните и междинните предприятия в българската стопанска система. Имаме спомагателни оферти като това да влезе в законодателната стратегия Законопроектът за груповите искове, където предвиждаме да бъдат предпазени българските жители посредством въвеждане на групов иск, другояче хората нямат пари поотделно да си заплащат таксите и да наемат юристи “, разяснява Нинова.

„ За нас основният проблем си остава инфлацията, цените и приходите. Затова цялостната стратегия с оферти на „ Българска социалистическа партия за България “ е съсредоточени в тази посока. На тази част ние ще държим доста “, акцентира тя.

Пред медиите разяснява и министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков: „ Българска социалистическа партия постоянно е заставала на страната на хората с увреждания и когато се каже, че сме срещу Закона за персоналната помощ, това е популизъм. Законът за персоналната помощ е реалност от 2018 година и е признат с решителната поддръжка и гледище на Българска социалистическа партия. “

Той изясни, че това, което внасят „ ИТН “ е законопроект за изменение и допълнение на Закона за персоналната помощ. „ Приветствам народните представители, дали своят вот срещу включването му в дневния ред, тъй като този закон не е минал през публично разискване, тъй че да се вземе мнението на всички, които ги касае “, добави той.

Министър Гьоков напомни, че точно с настояването и гласовете на Българска социалистическа партия в бюджета за 2022 година са планувани повече от 300 млн. за хората с увреждания, от които близо 250 млн. за персонална помощ.

„ Ако има някакви проблеми в Закона за персоналната помощ и претенции на част от хората с увреждания в тази тенденция, това би трябвало да се разиска, само че първо да се мине по процедурите и по естествения ред “, сподели още Георги Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР