Основата на 47-ото Народно събрание (НС) е такaва, че няма

...
Основата на 47-ото Народно събрание (НС) е такaва, че няма
Коментари Харесай

Карадайъ: Основата на 47-ото Народно събрание е такaва, че няма как да излъчи стабилно правителство

Основата на 47-ото Народно заседание (НС) е такaва, че няма по какъв начин да излъчи устойчиво и отговорно държавно управление. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти след края на консултациите с президента Румен Радев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Карадайъ всички би трябвало да си вземат поука от уроците

- освен от 47-ия парламент, само че и от последните 12-13 години. За да аргументира мнението си, че съставянето на кабинет в границите на настоящия парламент е невероятно, водачът на Движение за права и свободи цитира поговорката, че „ къщата е такава, каквато е основата “ .

Основата на това Народно заседание потегли на база на реваншизма, опълчването, лъжата, арогантността, самонадеяността, самодостатъчността, изброи Карадайъ. И заключи, че е липсвало разговор. По думите на Карадайъ даже вътре в ръководещата съпротива също не е имало разговор.

Лидерът на Движение за права и свободи счита, че в този момент политическите сили би трябвало да заложат на разговора преди още да е стартирала предизборната акция.

С парламентарната група на Движение за права и свободи завършиха днешните съвещания при президента. По-рано през днешния ден Радев се срещна с ПГ на ГЕРБ-СДС. От ПГ „ Продължаваме Промяната “ и ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ не пристигнаха на съвещания. В прессъобщение до медиите и двете обединения показаха, че през днешния ден има съвещание на парламентарната бюджетна комисия, а на следващия ден – изключително съвещание на Народно събрание, в което да се гласоподават бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното публично обезпечаване на второ четене.

Днес министър председателят Кирил Петков входира оставката на кабинета в деловодството на Народното събрание, откакто предходната седмица бе гласуван избор на съмнение към държавното управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР