Основанието, заради което ще бъде отнет лицензът на охранителната фирма

...
Основанието, заради което ще бъде отнет лицензът на охранителната фирма
Коментари Харесай

Отнемат лиценза на `Делта гард` заради обвиняем съдружник |

Основанието, поради което ще бъде лишен лицензът на охранителната компания " Делта гард ", е, че при инспекция на Главна дирекция " Национална полиция " са постъпили данни за съучастник, притеглен като обвинен за закононарушение от общ темперамент , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според Закона за частната охранителна активност в 30-дневен период той е трябвало да приключи присъединяване си в комерсиалното сдружение, само че не го е направил. Това е съображение ГДНП да извърши отговорностите си според член 49, алинея 1, т. 2 от ЗЧОД и да пристъпи към лишаване на лиценза.

Фирмата е известена, като неин представител е получил персонално известието за почналата процедура през вчерашния ден късно следобяд в ГДНП, прецизират от министерството на Бойко Рашков. Именно през вчерашния ден стана ясно, че ще бъде лишен, само че не се знаеше повода за мярката.

" Делта гард " се свързва с Димитър Спасов, по-известен като Митко Каратиста. По време на следствието на " Антикорупционния фонд " името на Спасов бе посочено от Илия Златанов. АКФ е автор на следствието " Осемте джуджета ", в което предприемачът Илия Златанов описа как бившият следовател Петьо Петров и негови близки се пробвали да му лишават бизнеса с активното съдействие на прокуратурата.

Тогава Златанов съобщи, че " Делта гард " са го следили и са охранявали бизнеса му, без негово единодушие. В хода на следствието стана ясно, че от компанията не позволяват никого да приближава асансьорния цех " Изамет ".

Впоследствие - в края на август м.г., чиновниците на охранителната компания напуснаха завода.

Бизнесменът Васил Божков пък беше обвинил " Делта ", че техни чиновници са били измежду провокаторите на антиправителствените митинги през 2020 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР