Основан от Даниела Дикова и вдъхновен от делото на изтъкнатия

...
Основан от Даниела Дикова и вдъхновен от делото на изтъкнатия
Коментари Харесай

Конкурсът Вивапиано набира кандидати за участие в седмото издание

Основан от Даниела Дикова и въодушевен от делото на изтъкнатия български клавирен възпитател Андрей Стоянов,  състезанието за пианисти-непрофесионалисти " Вивапиано " има за цел да oкуражи всички, които се занимават с пиано, само че не са избрали това занятие да стане част от професионалния им живот. Ако изучавате пиано в музикалните школи, свободни школи по изкуствата към музикалните учебни заведения, при частни педагози или в профилираните музикални образователни заведения, само че не сте със компетентност пиано и не се занимавате професионално и против възнаграждение с музициране, преподаване или съпровод, тогава " Вивапиано " е за Вас!

Седмото издание на състезанието ще се организира сред 30 март и 1 април 2018 година в столичния Концертен комплекс " България ". То ще бъде отдадено на 80-годишнината от рождението на огромния български пианист Антон Диков. По този мотив всички участници, които имат предпочитание да се състезават за Гран при и Гран при младши в галаконцерта " Вивапиано 2018 " би трябвало да показват произведение от композитор, застъпен в репертоара на проф. Диков - Лудвиг ван Бетовен, Йоханес Брамс, Ференц Лист, Бела Барток или българските създатели Веселин Стоянов, Димитър Ненов и Константин Илиев.

И тази година, редом с пианистите от всички възрасти, ще се състезават и певци-непрофесионалисти в състезанието " Вивавоче ". Той ще се организира на 30 март.

Повече детайлности за регламента и характерните условия за седмото издание на състезанието " Вивапиано " можете да намерите в уеб страницата на фондация " Арденца ". Срокът за записване за присъединяване е 10 март 2018 година

Чуйте още по тематиката в изявлението с пианистката и създател на състезанието Даниела Дикова за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР