Основа за грим Разбира се, първата важна стъпка за добрият

...
Основа за грим Разбира се, първата важна стъпка за добрият
Коментари Харесай

Как да не се гримираме на бала

Основа за грим

Разбира се, първата значима стъпка за положителният грим е положителната основа. В случая... аз такава просто няма да слага. Подхранена кожа? Не! Изравнени пори - няма потребност! Лек искра и хидратация? В никакъв случай.

Но почтено... в случай че въпреки всичко желаете гримът ви да е прекрасен, една загадка: поставете основа за грим!

Тежък и мрачен декор дьо загар

Следващата неверна стъпка е да поставите доста покривен и/или по-тъмен декор дьо загар. На бала си всички девойки желаят да бъдат с порцеланова кожа и бронзов тен.

Ето за какво някои взимат колкото се може по-плътен декор дьо загар и с 2-3 нюанса по-тъмен, с цел да наподобяват с загар.

 g iStock

Обаче! На живо това нещо наподобява в действителност извънредно - като маска! Като неприятно подложен латекс. А като прибавим и разликата в цвета на лицето и този на деколтето - като че ли сме взели една друга глава и сме я сложили на нашето тяло... нв е готино, в действителност!

Изберете декор дьо загар със междинна покривност и натурален финиш. Гордейте се с младежката си кожа! А в случай че имате пъпчици - единствено тях прикрийте с прекрасен коректор в цвета на кожата си!

А в случай че желаете малко по-красив тен - нанесете бронзираща пудра в периферията на лицето, малко по челото, по нослето - като че ли сте потъмнели естествено от слънцето.

 g iStock

Коректор

Следващата стъпка нормално е коректорът и слагането на по-светъл колорит в зоната към очите. Голяма неточност ще бъде да поставите големите триъгълници от Инстаграм в 5 тона по-светъл коректор. Това не се прелива по никакъв начин добре, иглежда неестествено, а количеството в композиция с тежкия декор дьо загар се трансформира в доста тежък грим в деликатната зона към очите - не е красиво, в действителност.

Поставете няколко точки коректор с 1-2 тона по-светъл. Прелейте добре и готово! Нямате потребност от тонове грим!

 g iStock

Контур

Манията по контурирането превзема всички ни, мен в това число. Но в това си има тънкости, като най-важните са: малко количество, на прсвимното място, с съвършено преливане.

Т.е.

- слагане на прекомерно тъмна пудра

- на всевъзможни ненужни места

- и без съвсем никакво преливане

Води до злополука.

 g iStock

Пудра

“Задължително пудра! Няма да лъсна като коледна елха след 2 часа, я!” Признайте, че си го казвате!

Грешка ще бъде обаче да поставите доста пудра по цялото лице, Ей по този начин да фиксирате грубата шпакловка изпод.

Поставете малко на верните места - Т зоната главно. И си вземете пудрата с вас, в случай че имате потребност от леко матиране по време на вечерята и танците.

 g iStock

Вежди

Веждите даже няма да ги разясня чак толкоз - плътни и по-тъмни - това е главната неточност.

Съветът ми обаче е да не се влияете и подхлъзвате от този фешън тренд, тъй като след 20 години може да е друго. Естествената форма на веждите ви пък ще си остане класика за вас самите вечно.

 g iStock

Тежък грим

Много девойки вземат решение да опитват тъкмо за бала си с нещо по-така. По-тежък, опушен грим - нали към този момент сме огромни, в този момент е моментът да избухнем!

Мммм... не! Тежкият грим смалява окото, прави ни да изглеждаме с 15 години по-стари, размазва се вечерта и изглеждаме като зомбита единствено няколко часа след слагането му.

Заложете на класиката - елегантна очна линия, лека прелива в сгъвката на клепача, искра във вътрешното ъгълче. Ще бъдете като холивудска богиня.

 g iStock

Руж

Основната неточност при ружът е огромното количество на неправилното място. Ружът е доста прекрасен грим! Адмирации в случай че се сетите за него - той възстановява естествената червенина на кожата ни. Но в случай че поставите доста руж най-вече върху бузките... виждате какъв е резултатът.

Нанесете малко по продължение на скулата. И прелейте доста добре!

 r iStock

Хайлайтър

Дааа! Всички доста обичаме хайлайтъра! Аз също! Обаче! Предупреждавам ви - внимавайте с него тъкмо за бала - ще има доста фотоси, светкавици - не на всички ще излезе добре - може да стои като бяло леке, в случай че не внимавате с него.

 r iStock

Червило

С този мрачен грим, единствено не поставяйте и мрачно червило. Мрачно е, състарява, не е напълно секси, младежко, момичешко. Изберете нещо нежно, в безпристрастен цвят, което да акцентира устните и най-много хубавата ви усмивка.

Не пропускайте нашия раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар, особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР