Осмото заседание на Общински съвет-Варна започва в 9:00 часа в

...
Осмото заседание на Общински съвет-Варна започва в 9:00 часа в
Коментари Харесай

Местният парламент взема важни решения днес

 Осмото съвещание на Общински съвет-Варна стартира в 9:00 часа в зала " Пленарна “. То ще се състои при съблюдаване на противоепидемичните условия в сходство с издадени заповеди и ще се излъчва онлайн през уеб страницата на локалния парламент.В предварителния дневен ред са включени 15 точки. Една от тях е разглеждане на годишните финансови доклади на общинските лечебни заведения и сдружения.

Сред тематиките, които ще разискват съветниците, е построяването на леко метро във Варна. Общинският съвет ще реши дали да бъдат отпуснати средства за финансиране на началните стадии на плана – предпроектни изследвания, установяване на терен за хранилище и други

Друга точка е одобрение на спомагателни средства за главен ремонт на пътни връзки, в действителност свързани с бул. " Васил Левски “. На гласоподаване ще бъде подложено и предлагането за разпределяне над 200 хиляди лв. за създаване на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма.

Приемането на обновена икономическа рамка на публичния градски превоз във Варна също участва в дневния ред. Съветниците ще решат дали да дадат единодушието си за изтегляне на банков заем за потребностите на " Градски превоз “.

Общинският съвет ще гласоподава и номинациите за премия " Варна “ за ярки достижения в региона на културата. Приемането на нов статут за установяване на годишни поименни награди на Община Варна за студенти от варненските висши учебни заведения също ще бъде прегледано на днешното съвещание.

В дневния ред попада отпущането на еднократни обществени и здравни помощи. Съветниците ще решат какъв брой двойки от Варна да бъдат подкрепени със средства от общинския бюджет за инвитро процедури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР