Осмото световно първенство по футбол за жени е определяно за

...
Осмото световно първенство по футбол за жени е определяно за
Коментари Харесай

Женският футбол отваря нова страница с най-важното световно първенство в историята

Осмото международно състезание по футбол за дами е определяно за най-важното в историята. Турнирът, който стартира през днешния ден в Париж, основава упования да бъде най-вълнуващият до момента.

Никога до момента не е имало толкоз доста кандидати за купата, нито пък експертите са забелязвали сходно качество.

Броят на продадените билети за конкуренцията във Франция надвиши 720 хиляди, което разруши всички върхове. В допълнение всички пропуски за откриващия мач, полуфиналите и финала бяха изкупени в границите на 48 часа.

" Продажбите на билети демонстрират, че хората са разчувствани от конкуренцията, и с неспокойствие чакаме да забележим стадионите във Франция, цялостни със буйни почитатели ", сподели шефът на комерсиалния отдел във ФИФА Филип льо Флок.

Успоредно с повишаващото се качество на спортния артикул ползата на феновете и медиите се усили и поради набиращата скорост тематика за разликите сред половете и стремежът на дамите да се потвърдят във футбола.

Съвкупността от всичко това отвори отлични благоприятни условия за бизнеса и огромните компании се постараха да заемат позиции на разрастващ се пазар. Много спонсори побързаха да се обвържат с националните тимове в опит да уловят вълната от възходящата известност на женския футбол.



С най-агресивен метод се появи " Найки ", която облича 14 от тимовете на шампионата. Американската компания за произвеждане на спортни артикули показа екипи с неповторим и друг дизайн по отношение на представителните отбори при мъжете и поде рекламна акция за окуражаване на дамите в спорта.

" В международен мащаб пазарът за обувки и облекло за дами е 1.5 пъти по-голям от този при мъжете, само че приходите образуват по-малко от една четвърт. Затова " Найки " насочва по-агресивно ресурсите си към опциите при дамите ", съобщи финансовият шеф на " Найки " Андрю Кемпиън.

Вечният спор за тъждество

Равенството сред половете във футбола е измежду водещите тематики в последните години. С награден фонд от 30 милиона $ международното за дами към момента е надалеч от равнището при мъжете.

На шампионата на планетата в Русия през 2018 година бяха раздадени общо 400 милиона $, а единствено първенецът Франция заслужи 38 милиона. За съпоставяне - спечелилият в конкуренцията при дамите ще получи 4 милиона $, като нарастването в сумата е двойно по отношение на преди четири години.

Заплащането е в основата на разногласието сред състезателки от женския народен тим на Съединени американски щати и локалната футболна асоциация. От отбора са недоволни, че мъжете получават в пъти повече пари макар по-големите триумфи на дамите в последните години.

" Адидас " разгласи своята съпричастност към казуса, като разгласи идентични бонуси за тимовете, които поддържа.



Глас надигнаха германките, които в рекламен клип за международното насочиха апел за по-голяма известност и отменяне на дискриминирането. " Играем за нация, която даже не знае имената ни " и " Нямаме топки, само че знаем по какъв начин да ги потребление " са водещите послания във видеото.

Постепенно женският футбол стартира да намира своето място под слънцето. Показателно е въвеждането на еквивалент на премията " Златна топка " при дамите. От своя страна тактиката за развиване на ФИФА включва през 2026 година дамите, които играят футбол, да са 60 милиона.

Да влязат дамите

Световното ще бъде намерено през днешния ден с мача сред домакина Франция и Южна Корея от 22.00 ч. Турнирът ще продължи до 7 юли, когато е финалът в Лион. Мачове ще одобряват още столицата Париж, Реймс, Валансиен, Льо Авър, Рен, Монпелие, Ница и Гренобъл.

Отборите са разграничени в четири групи по шест. Напред не престават първите два от всяка група и четирите най-хубави трети. Най-евтините билети са с цена 9 евро, а най-скъпите за финала костват 84.
CONFIRMED:

Here are your groups for the FIFA Women`s World Cup France 2019!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР