Осмото поколение на класическото спортно Porsche 911 ще навлезе на

...
Осмото поколение на класическото спортно Porsche 911 ще навлезе на
Коментари Харесай

911 е под напрежение: тестове за новото осмо поколение

Осмото потомство на класическото спортно Porsche 911 ще навлезе на европейския пазар при започване на 2019 година С придвижване на времето прототипите бяха подложени на редица финални проби по целия свят, с което сложиха модела под допустимо максимален стрес. Автомобилите смениха неведнъж климатичните си зони, като разликата в температурите стигна до порядъка от 85 градуса по Целзий. Моделът е подлаган на 4-километрови спринтове, засядане в няколкочасово запушване и обиколки на едни от най-трудните писти. След края на цялата подготовка Porsche си разрешават да кажат, че всеки съставен елемент от автомобила извършва функционалностите си толкоз добре, колкото е било замислено в главите на инженерите.


В началото на тестовата част, екипът на немската компания се концентрира върху работата на шасито и мотора, които са най-променени, с цел да се усъвършенстват по едно и също време както мощното показване, по този начин и ежедневното шофиране в трафик. Проведени са и профилирани стрес проби за функционалностите на съставените елементи в новия кокпит. Сред провокациите на тестовия маратон бе новата асистираща система за шофиране, която трябваше да бъде тествана в десетки страни, с цел да се ревизира работата й, само че в последна сметка бе безгрешна.



Прототипите минаха през Близкия Изток и Долината на гибелта в Щатите, с цел да потвърдят, че при високите температури климатичната апаратура ще работи безпогрешно, а интериорните съставни елементи няма да се разширят от високите градуси и да основат неприятни звуци. Автомобилите минаха през Финландия при минус 35 градуса по Целзий, като предметът на опита бе в региона още веднъж на климатичната апаратура, загряването на автомобила, сцеплението и спирачната система. Изпитанията за устойчивост бяха извършени на спортни писти и пътища в " отдалечен Китай ".



Porsche стигат и до " Нюрбургринг ", която е обичайната част от дългата стратегия за развиване на Porsche. Двигателят, трансмисията, спирачките и шасито потвърждават своите качества на сложното трасе, локализирано в планината Айфел. В Италия тестовите коли излязоха на пистата " Нардо ", където с изключение на скоростта, демонстрираха и качествата в охлаждането си.

До финала на тестванията на новото осмо потомство 911 колите бяха минали към три милиона километри в световен мащаб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР