Осмото издание на фестивала на моноспектаклите – София Моно 2018

...
Осмото издание на фестивала на моноспектаклите – София Моно 2018
Коментари Харесай

Театър под открито небе в парка - „София Моно” се завръща


Осмото издание на фестивала на моноспектаклите – „ София Моно 2018 ” ще се организира от 7-ми до 17-ти юли тази година на нормалното му място – в уютния парк на Военна академия „ Г.С.Раковски ” в София.

Организаторите на събитието - Артишок и Столична община ще посрещнат почитателите на фестивала, след края на театралния сезон и под намерено небе с най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата.

Този път в програмата му ще има гостуващ моноспектактакъл от Македония и Кино вечер взаимно със Сине Либри. За децата са планувани дневни работилници и срещи в парка - с вход свободен.

Ето я и програмата на „ София Моно 2018 ”:

Датите 8 и 12 юли са непокътнати за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла - “Възгледите на един преподавател за националното творчество ” /на 8 юли/ и "Възгледите на един преподавател за всеобщата просвета" /на 12 юли/.

9 юли е за представлението “Мъжът на жена ми ” - режисура на Мариус Куркински, създател Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще забележим и самият Мариус Куркински в “Черното пиле ”. Спектакълът, който ще ни остави без мирис е по разказите на Николай Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". За него артистът получи не малко театрални оценки, а на сцената на “София Моно ” го чакаме с голямо неспокойствие.
 Мариус Куркински Мариус Куркински / БГНЕС
На 11 юли в парка ще забележим и топ постановката "Грамофонът" на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл показва автобиографични истории на артистът и български песни на обичани реализатори, изпяти и изиграни ослепително от него. Това ще е единствената опция да го забележим в София в околните месеци, тъй като всички дати на представлението до края на сеозна са изцяло разпродадени.

На 13 юли от Македония идва актрисата Оливера Аризанова – Монсбарт в основната роля на моноспектакъла „ Тя “. Ще я гледаме за първи път в границите на фестивала, след редица участия и награди в разнообразни театрални конгреси. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на Народен спектакъл „ Антон Панов “ - Македония.
 Сцена от “Живак ” Сцена от “Живак ” / БГНЕС
На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак ” на артистът Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-ти път и в случай че към момента не сте съумели да го видите – то в този момент е вашата опция да се срещнете с “Живак ” и то под звездите.

На 15 юли в програмата следва лятна Кино вечер - филмът бъде ще изберат от кинофестивала Сине Либри.

На 16 юли е ред на нашумялата режисура “Пилето, което споделя КУ ” на Иван Юруков. Сценарият е по сборниците с разкази „ Малкото име на дните ” и „ Тиква! ” на Александър Урумов, музиката е дело на Михаил Шишков – татко, а самият Иван Юруков се оправя отлично и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекост и премерено възприятие за комизъм, артистът показва героят си – нощен надзирател на конфиденциален склад, който в хода на спектакъла ще забележим в ролята на разнообразни симпатични и чудати персонажи.
 Иван Юруков Иван Юруков / БГНЕС
Начало на вечерните представления е 21.00 часа.

На 10 юли, като част от детската стратегия на „ София Моно 2018 ” следва среща с писателката Юлия Спиридонова на тематика “Приказните създания от българският фолклор ”. А на 14 юли “Библиотека в парка ” ще е на ред. Начало на детските събития е 13.00 часа.

Предстои прибавяне на още събития и постановки в програмата на “София Моно 2018 ”, а за тях можете да следите във фейсбук събитието на фестивала. Билетите за спектаклите в програмата на “София Моно 2018 ” към този момент са в продажба извънредно в мрежата на Ticketportal. Цената им е от 10 до 40 лева съгласно датата и мястото. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК и партньорската мрежа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР