Осмият заподозрян за атентата в покрайнините на Москва е бил

...
Осмият заподозрян за атентата в покрайнините на Москва е бил
Коментари Харесай

Задържан е осми заподозрян за атентата в Москва


Осмият обвинен за атентата в покрайнините на Москва е бил арестуван от съд в съветската столица, заяви пресслужбата му в Телеграм. Предполагаемите нападатели бяха задържани на 23 март, съобщи Агенция Франс Прес.

" Московски съд остави в ареста още един участник в терористичното нахлуване против " Крокус Сити Хол " - концертната зала, в която на 22 март починаха минимум 139 души, оповестиха правосъдните управляващи, без да дават детайлности за обвиняванията против това лице.

Атентатът беше най-смъртоносният в Русия от към 20 години насам и най-тежкият, за който джихадистката формация " Ислямска страна " (ИДИЛ) се е оповестила на европейска земя.

Руският президент Владимир Путин за първи път призна, че нападението е осъществено от " радикални ислямисти ", като в същото време продължи да показва украинската диря, отхвърлена от Киев и Запада.

Четиримата хипотетични нападатели бяха задържани на 23 март и ги чакат доживотни присъди.

Поне един от тях е от Таджикистан, страна в Централна Азия.

Други трима обвинени бяха арестувани на 25 март. Според организация „ Риа Новости “ те са татко и двама от синовете му, единият от които е роден в Таджикистан и има съветско поданство.

Според управляващите осмият обвинен е от Киргизстан - централноазиатска страна, прилежаща на Таджикистан. По данни на организация Интерфакс той е на 31 години и има съветско поданство.

По време на чуването той е декларирал, че не познава подсъдимите, упрекнати в обмисляне на нападението, и не е знаел за проектите им, съгласно Интерфакс.

Заподозреният е представен да споделя, че " имал потребност от наемател ", защото бил наел апартамент. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР