Османи отиде и по-далеч в коментарите си срещу България като

...
Османи отиде и по-далеч в коментарите си срещу България като
Коментари Харесай

И Османи смята, че културния клуб в Охрид е вредна за България провокация

Османи отиде и по-далеч в мненията си против България като дефинира изявлението на своя сътрудник от София Николай Милков като " неприемлива интервенция във вътрешните работи на РСМ ". Той даже считал това нещо да му го каже персонално по време на срещата на върха в Прага, само че " заради разминаване не се е видял с него ", само че това считал да направи по време на срещата в Берлин на 21 октомври, предават от БГНЕС. 

 

Според Османи от българското министерство на външните работи досега няма никаква реакция и не е получавана покана за наличие по време на откриването на клуба в Охрид, само че и да е имало такава покана, " те нямало да участват ".

 

" Правото на съдружие е неприкосновено, само че наименованието е против точка втора от Конвенцията за отбрана на малцинствата, което би трябвало да бъде в духа на другарството и разговора. Но това име не оказва помощ на другарството, а в противен случай основава раздори и непоносимост. Поради това считам, че е провокация. Това вреди на ползите на българската общественост в страната ни и това става в миг, когато тя има повече благоприятни условия за обединяване и да показва своята различност посредством Протокола и отговорностите от него, както и по време на дебатите за смяната на Конституцията. Това разрушава техния имидж, както пред локалното население, по този начин и пред интернационалната общественост с имена, които се одобряват като противни на споделените полезности ", сподели още Османи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР