оследният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е

...
оследният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е
Коментари Харесай

Д-р Мария Богоева на 81 г. на първа линия в борбата с COVID-19

оследният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е на 81 години. Д-р Мария Богоева е дамата, на която всички в града се възхищават, тъй като макар възрастта си всеки ден влиза в COVID-отделението, с цел да лекува пациенти, да избавя животи и да извършва дълга си.

Ето какво показа тя в ефира на " ":

"Чувствам се обикновено и съм удовлетворена, че съм здрава. Мога да оказвам помощ още, заради липса на други инфекционисти. Моля се единствено да съм здрава. Не ми пречат годините, само че като се каже възрастта, ми става неприятно. Но се усещам добре, не ми тежат годините, не се усещам на 81 години ", споделя инфекционистът.

Доктор Богоева не се замисля и застава на първа линия против COVID-19

още от началото на болестта

"Щяха да затворят отделението. И защото с тези хора съм работила доста години и в името на моя колектив, взех решение да дойда, с цел да спася отделението... Щадят ме откъм наряди. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Стремят се да ме пазят. Не давам нощни наряди ", споделя тя.

Резервен вид за инфекционист в общинската болница нямат

И доктор Богоева на процедура сега е незаменима. В Дупница COVID-отделението е цялостно и няма спокоен ден за лекарите.

"Не можем да настаним всички, които идват, а те са всеки ден по 5-6 души минимум. Така стартират разправии с околните, те са си прави, само че и ние сме прави, тъй като нямаме опция да настаним всички ", разяснява тя.

Най-много доктор Богоева страда за медицинските сестри към нея ,

тъй като вижда, че доста постоянно те поставят ексклузивен труд, който не е заплатен.

В борбата против ковид най-съществен е високият дух, споделя още тя и споделя, че е решена на всичко, с цел да преведе екипа и пациентите си през пъкъла на пандемията.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР