Осиновяването на куче е вълнуващ момент за всеки стопанин, но

...
Осиновяването на куче е вълнуващ момент за всеки стопанин, но
Коментари Харесай

Какво е важно, когато осиновяваме куче от приют

Осиновяването на куче е трогателен миг за всеки собственик, само че еуфорията от придобиването на домакински любим не трябва да замъглява визиите за отговорността, която се поема. На първо място това е съзнанието, че отварянето на дома за четириногият питомец е освен наслада, само че и обвързване, което се поема до края на живота на новия член на фамилията.

За да се избере най-подходящото животно, което в действителност ще остане за непрекъснато в дома, би трябвало да се създадат някои предварителни изследвания, които ще отстранят неприятните изненади. Ето значимите въпроси, когато осиновявате куче:

Откъде идва кучето

Добре е да се знае историята на животното, попаднало в подслон. Ако е прибрано от улицата, най-вероятно то няма никакви обществени умения и ще се изисква социализация и образование за живот в домашна среда. Животни, които са живели преди със притежател са подготвени за подобен живот и нямат потребност от в допълнение образование за кучета, а единствено от приучване към нов притежател.

В какъв брой домове е живяло кучето

Има животни, които са имали няколко притежатели преди да попаднат в подслон за кучета. Някои са сменяли домовете, тъй като са прекомерно енергични или имат друго качество, което не се е харесало на хората и животното е прекосявало през разнообразни приемни фамилии. За такива екземпляри ще има потребност от повече самообладание, тъй като някои имат и поведенчески проблеми поради отношението към тях.

Здравословно положение на кучето

 Куче при ветеринар

Предходната ветеринарна грижа е значима информация, тъй като би трябвало да се знае дали е кастрирано, дали е имунизирано и страда ли от някакво заболяване, с цел да се подхващат нужните дейности.

Какви са личностните особености на кучето

Въпреки че се знае какви са отличителните черти на всяка порода, кучетата като хората са обособени характерности. Служителите на приюта може да са забелязали дали кучето има някакви отличаващи го черти, които да се имат поради. Подходът ще се нагоди по-лесно при такава информация.

Какви са обществените му умения

Много кучета не са обучавани на тоалетна, а вижданията на новия собственик би трябвало да се нагодят към обстоятелствата, които се получават от такава предварителна информация.

Друг значим миг е дали се схващат с деца, в случай че в фамилията има такива. Важи и за други домашни любимци, в случай че към този момент живеят у дома или се планува да бъдат осиновени. Важен въпрос е и дали кучето има поведенчески проблеми като нервност или тревога, тъй като някои от тях изискват дълготрайно образование, а други няма по какъв начин да бъдат туширани.

 Куче от подслон

Ако осиновяването не се получи

Понякога нещата не се получават, макар първичното предпочитание на новия собственик. Добре е да има очакван авариен вид, в случай че нещата въобще не се получават. С връщане на кучето в приюта, или намиране на различен притежател.

Вижте още:

- Дали да осиновим куче от приют;

- Предимства на кучето от приют;

- Съвети при избор на куче от приют;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР