Осиновяването на котка или куче изисква много повече от осигуряване

...
Осиновяването на котка или куче изисква много повече от осигуряване
Коментари Харесай

Полезни съвети при осиновяване на котка или куче

Осиновяването на котка или куче изисква доста повече от обезпечаване на вода, храна и заслон. За да се грижите вярно и да извършите от животното съвършен домакински любим, би трябвало да проучите и деликатно да планирате, с цел да гарантирате, че неговият метод на живот и потребности подхождат на вашите.

Домашните любимци носят голямо благополучие на стопаните си, заради което над 1, 6 милиарда се осиновяват всяка година. Изготвихме лист със препоръки при осиновяване на куче или котка.

Готови ли сте да осиновите животно?

Изглежда очарователно кученцата и котенцата да са до вас през сложните времена и всекидневието, само че би трябвало да осъзнаете, че те са живи, дишащи животни, които порастват и се нуждаят от доста внимание и грижи.

Осиновяването на кучета и котки

е ангажимент за 15-20 години и би трябвало да сте подготвени да им посветите живота си за това време. Тъй като животът има своите възходи и падения през годините, би трябвало да запомните, че вашият домакински любим е ваш приоритет и сте виновни за сигурността, здравето и щастието му. Това включва обезпечаване на задоволително извършения, другарство и контрол.

Помислете за вашето време, еластичност, финанси и условия на живот, преди да се ангажирате да осиновите котка или куче.

Намиране на подобаващия домакински любим

Има доста благоприятни условия, когато става въпрос за осиновяване на съвършения домакински любим за вас. Развъдниците са съвършено място, където можете да намерите любим подобаващ за вас, само че знайте, че има и други разновидности. В България към този момент съществуват доста неправителствени организации, които се занимават със спасяването и намирането на осиновители на котки и кучета. Свържете се с някоя покрай вас, с цел да видите дали пък няма да откриете там вашия предстоящ домакински любим.

Имате ли задоволително пространство?

 Как да осиновим котка или куче

Трябва да имате поради вашето домакинство, какъв брой хора живеят с вас (деца и възрастни) и дали вашето пространство е задоволително за домакински любим. Известно е, че котките са грациозни, самостоятелни, игриви и чувствителни, до момента в който кучетата са доста обществени животни, които се нуждаят от качествено време и внимание от своите притежатели.

Когато осиновявате котка или куче, апелирам, проверете следното, с цел да сте сигурни, че са в положително здраве:

Чиста, мека четина без външни паразити

Бистри очи без зачервяване или секреция

Чисти уши без миризма

Здрава кожа без рани

Няма признаци на кашлица, задръстване или диария

Актуални ваксинации

Подготовка на вашия дом за животното

Много предмети от бита може да не наподобяват рискови за нас, само че могат да бъдат доста нездравословни за домашни любимци или дребни деца. Ако вашият панер за отпадък е отворен или има токсични растения в обсега му, вашият домакински любим може да вземе или изяде нещо, което да се отрази извънредно неприятно на здравословното му положение.

 Обезопасяване на дома за куче

Проверете дома си, с цел да гарантирате сигурността на вашия нов окосмен член на фамилията:

Уверете се, че всички растения са недостъпни и не са отровни за домашни любимци.

Скрийте всички рискови кабели, които са в обсега на вашия домакински любим.

Избягвайте дълги въжета или пискюли на щори и пердета, които могат да удушат или задавят домакински любим.

Уверете се, че вашият домакински любим има комфортна зона във всяка стая, тъй че да избегнете разрушаването на мебелите.

Уверете се, че вашият домакински любим има доста предмети за дъвчене, с цел да предотвратите похапването на вашите мебели и други движимости.

Осиновяването на котка или куче не е елементарно, само че процесът на взимане на куче от подслон или даже котка от улицата може да протече безпрепятствено с безрезервност и подобаващи грижи. Усилията си заслужават, тъй като с новия си домакински любим ще имате правилен другар, който ще ви даде доста обич, успокоение и незабравими мемоари.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР