Осиновяването на животно е висша форма на хуманност и емпатия,

...
Осиновяването на животно е висша форма на хуманност и емпатия,
Коментари Харесай

Осиновяване на животни - какво трябва да знаем

Осиновяването на животно е висша форма на човечност и емпатия, която можете да деянията.

Ако и вие сте решили да си вземете куче от подслон или друго приятелче, тогава е значимо да знаете някои особености, както и по какъв начин тъкмо се прави това.

Важно е също по този начин да сте несъмнено в решение си, тъй като това е живо създание, което също има усеща и страсти. Ще сте виновни за него през идващите години, а то ще зависи изцяло от вас. Затова би трябвало да сте стартирани доста добре с уговорките си и с провокациите при избор на домакински любим.

Какво би трябвало да знаете преди да си осиновите животно?

1. Това е доста отговорно решение, което би трябвало да обмислите и да сте уверени, че го желаете на 100%;

2. Направете си изследване преди този момент, като да вземем за пример къде най-близо до вас има ветеринар, къде можете да купувате качествена храна за любимеца си и по този начин нататък;

3. Ще се наложи да възпитавате вашия любим, което още веднъж изисква да влагате времевия си ресурс;

4. Бъдете подготвени, че ще се постанова да излизате от време на време от зоната си на комфорт в името на новия ви питомец.

5. Самото осиновяване е гратис, само че въпреки всичко е значимо да имате поради, че по-късно би трябвало да разполагате с финанси, с цел да купувате храна за кучето или котката, да водите животното на ветеринар и другите нужни потребности на питомеца ви;

6. Ще би трябвало да отделяте задоволително внимание на новия ви другар;

7. Бъдете подготвени, че ще се влюбите с цялото си сърце в новия ви домакински любим.

Осиновяване на животни - какво би трябвало да знаем

След като към този момент сте взели вашето дефинитивно решение, би трябвало първоначално да се информирате за това по какъв начин да помогнете на животното да се приспособява по-лесно. Така да вземем за пример, в случай че имате дребни деца, би трябвало да им обясните, че животните са също живи същества и не трябва да ги нараняват.

В случай че имате и други любимци, тогава е редно да ги запознавате последователно. Бъдете търпеливи и деликатни, тъй като въпреки всичко животното към този момент няма да е в познатата му среда на приюта и може да е леко уплашено. Като цяло най-често се осиновяват кучета и котки, само че това не значи, че вие не можете да изберете друго животно, в случай че желаете. Понякога в приютите за бездомни животни можете да откриете зайчета, хамстери, морски свинчета. Ползите от осиновяване на животните са доста, само че едни от най-съществените са:

 Осиновяване на куче от подслон

- ще си имате приятелче, което ще е постоянно с вас;

- ще се научите да сте доста по-отговорни;

- ще бъдете дарени с безрезервната обич на вашия нов приятел.

Едно от може би най-големите провокации при осиновяването на животното е това, че действително вие не можете да знаете на 100 %, какъв ще бъде темперамента и характера на вашия любим.

С верен метод от ваша страна и постоянните образования, вие ще можете да коригирате тези черти. Добре е да се срещнете няколко пъти с определеното от вас животно, с цел да се убедите че сигурно това е вашия нов любим, само че и да се опознаете по този начин най-малко малко.

Можете да разпитате и вашите близки и познати, които към този момент имат животинка и да обсъдите с тях какви са компликациите, с които са се сблъскали, когато са си взели любим. Ако обаче решите да си осиновите животно дефинитивно, тогава бъдете сигурни, че няма да съжалявате нито за момент, тъй като ще си имате правилен приятел за цялостен живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР