Осигурено е още едно техническо средство - сонар, което ще

...
Осигурено е още едно техническо средство - сонар, което ще
Коментари Харесай

Включват още техниха в издирването на изчезналите рибари

Осигурено е още едно техническо средство - сонар, което ще бъде включено на следващия ден в интервенцията по издирването на двамата риболовци в язовир Мандра.

Техниката към този момент е инсталирана на общинската лодка. Със сонара ще се обследва дъното язовира, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Днес интервенцията по издирването на мъжете завърши без резултат. В нея вземат участие водолази, екипите на община Бургас, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, полицията, горски чиновници.

Момчетата работят при изключително сложни метеорологични условия, само че издирването би трябвало да продължи,независимо от песимистичните прогнози, уточни Николов. Той прикани притежателите на съвременни лодки с уместно сонарно съоръжение да подкрепят екипите, включени в издирването. Те могат да звънят на тел. 112 или на дежурните телефони на Община Бургас - 056  841560 или 056 907218.

В персоналната си фейсбук страница Николов написа: " В интернет попаднах на мнения, наричащи изчезналите риболовци с какви ли не квалификации. Бих помолил тези, които не могат да оказват помощ, най-малко да бъдат по-разбиращи и щадящи възприятията на околните и напъните на екипите по търсене. Касае се за ориста на хора и деликатността е най-малкото изискване за човещина ".

Двамата риболовци влезнали в язовира на 27 ноември към 23:00 часа и от този момент са в неопределеност. Техни близки са подали сигнал за изгубването им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР