Ощетяваме българските потребители и награждаваме руската федерация, която искаме да

...
Ощетяваме българските потребители и награждаваме руската федерация, която искаме да
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът пред избор – плаща или заплати, или ток

Ощетяваме българските консуматори и награждаваме съветската федерация, която желаеме да накажем . Това може да се изясни единствено с корупция. Другото пояснение е нашето държавно управление да са съветски сътрудници и шпиони. Ние ще платим газа, който не получаваме - 80% от това, което не е взето, се заплаща. Има уговорка - " вземи или заплати ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия Васил Велев от АОБР.

Не е целесъобразно " Булгаргаз " да прекрати доставките от " Газпромекспорт ", по който 30% е на цени като азерския, а 70% - като този, който в този момент купуваме, при равни други условия той е по-евтин. Сега купуваме отново от Русия, само че с медиатори. България заплаща по-висока цена на " Газпромекспорт ", в сравнение с, в случай че беше траяла да купува от там.
 Газ, инфлация и еврозона
Газ, инфлация и еврозона

Цената на газа се повишава, " Газпром " лимитира потоците към Европа, Русия не е благонадежден експортьор на сила

Какво ще вършим за идната година не е ясно, сподели той. Европейски Съюз ще употребява съветски газ още 5 години по контракт, 40% от газа в Европейски Съюз е от Русия. Формулата, по която се пресмята цената, е поискана от Европейска комисия, не от Русия, сподели Велев.

Сърбия заплаща под 90 лева което е 3 пъти по-малко от нас, а тръбата влиза на първо време в България. Ние имаме минимум транспортни разноски и от България тръбата се зауства в Турция, изясни той.

Количествата газ за август месец са обезпечени, откакто има цена. За ноември и декември не са обезпечени, разясни Велев. Въпросът е на каква цена са обезпечени. Имахме договореност над 142 лева горницата през месец май да бъде обезщетена. За май не е обезщетена, имаме двойно нарастване оттогава. Н яма обезщетения за газа , изясни представителят на индустриалците.
 Народно събрание откри, че купуваме двойно по-скъп съветски газ от медиатори
Народно събрание откри, че купуваме двойно по-скъп съветски газ от медиатори

Цената за май, в случай че се купува съветския газ непосредствено от " Газпром " би била близо 25 лв/МВч

Цената на газа за изтичащия месец е рекордно висока, през март беше втората висока, разясни Велев.

Не е взето решение за вноски във фонд " Сигурност ", с цел да стигнат парите до фонда, да се сключат контракти с търговците и да приспаднат от фактурите на крайните консуматори.

По 382 лева предприятията в този момент ще би трябвало да доплатят, с цел да ги търсят по-късно, само че те ги нямат. Тези пари приблизително по 2 киловат часа - отиват над 760 млн. лв.. Много предприятия ще се изправят пред избора какво да платят - заплати или ток. Тези пари се складират в АЕЦ " Козлодуй " в това време . Това решение за вноски във фонд " Сигурност " може да бъде взето в идващите 2 работни дни, с цел да получат контракти с търговците, изясни Велев.

Той не може да си изясни повода за това закъснение - дали е от несръчност или е зловредно ръководство, дали не е ориентирано деяние против българската промишленост и по тази причина България да има 2 пъти по-голяма инфлация от Европейски Съюз.
 Европейски Съюз пести солидарно газ против съветското изнудване
Европейски Съюз пести солидарно газ против съветското изнудване

Страните ще лимитират непринудено с 15 % потреблението на синьо гориво

Може и би трябвало да бъде поправено , той (министърът на енергетиката Александър Николов) е спрял осъществяването на това решение. Министерски съвет би трябвало да одобри това решение, по този начин както одобряват на оперативни решения със съмнителна стойност, които след това Народно събрание комисии ги оспорват.

Служебното държавно управление ще би трябвало да обезврежда доста такива бомби и мини, само че ние ще разкажем на нашите служащи за какво нямат заплати. Те изпадат в ликвидна рецесия. Най-голямото заплащане в едно дружество месечно са заплатите. Спират се други плащания--- Тук се появява второ такова заплащане с извънредно огромна сума. Много предприятия ще изпаднат в ликвидна рецесия, предвижда той.

" Газпром " реже притока на газ до 20% по " Северен поток 1 "

От сряда потенциалът пада до 33 милиона кубически метра дневно

България печели от повишаването на тока - себестойността на българската сила е ниска, от АЕЦ е 60 лева на киловатчас, от НЕК - 90 лева, а цените са 700-800 лева тези облаги надвишават себестойността и могат да се влагат средства за енергетиката и да се създадат търпими цените на тока за локалното население.

Иван Иванов е добър, честен експерт, той е самостоятелен, за разлика от други регулатори, изясни Велев разновидността Иванов да стане краткотраен ръководител на КЕВР. " Искали сме му оставката, организирали сме митинги против него, само че той е честен, добър човек и едно решение той краткотрайно да оглави комисията е положително ", сподели Васил Велев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР