Още веднага след подадената оставка в Реал Мадрид слуховете се

...
Още веднага след подадената оставка в Реал Мадрид слуховете се
Коментари Харесай

Кой ще е следващият клуб на Зидан

Още незабавно след подадената оставка в Реал Мадрид слуховете се нароиха. Зинедин Зидан е името, което се спряга към този момент към всеки вероятно овакантил се треньорски пост в огромните клубове на Европа. Не че самият Зизу би се възпротивил на уместно предложение и от народен тим. Просто желае да се завърне на пейката допустимо най-скоро и на допустимо най-хубавото място. Къде и по кое време?

ЕДНО ИЗЯВЛЕНИЕ, МНОГО ВЪПРОСИТЕЛНИ

Малко повече от три месеца след напускането на работата си в Реал Мадрид, Зинедин Зидан се изрече обществено по отношение на своето бъдеще. Световният първенец с Франция от 1998 година срещна публицисти от испанската TVE на мач на един от юношеските тимове на „ лос бланкос” и не скри ни минимум своите планове: „ Със сигурност скоро ще се завърна към треньорската работа. Футболът е това, което обичам да върша и което съм правил през целия си живот до момента.”

Само няколко изречени думи, но те потвърдиха желанието на Зизу да одобри ново предизвикателство в напълно скоро време. Без голямо предпочитание за някакъв дълъг отдих, ZZ е подготвен да се впусне в нова офанзива – решение, доказано и от неговия непосредствен другар Клод Макелеле, който сподели, че Зидан може да отиде „ там където си поиска” след изумителния си престой на „ Сантиаго Бернабеу”. Бившият опорен халф на Мадрид, Челси и Франция е изцяло уверен, че неговият приятел „ ще се завърне доста бързо на някоя скамейка край тъчлинията”.



НЯКОЛКО ДУМИ, КОИТО ВЪЗПЛАМЕНИХА ПРЕСАТА

След сбитото изявление на Зизу по отношение на бъдещата му професионална дестинация започнаха да се изписват купища текстове по тематиката в европейската преса. Още преди този момент през лятото към този момент бяха излезли два разновидността за нов пост за него в грандове на Стария континент: Ювентус и Манчестър Юнайтед. Днес отново същите имена си остават непрекъснато свързвани с бъдещето на ZZ.

Според уеб страницата Calcio mercato Зидан ще размени в някогашния си клуб Юве сегашния старши треньор Масимилиано Алегри, чийто контракт с „ и бианконери” изтича през юни 2020 година. Мегатрансферът на Кристиано Роналдо също може да наклони везните за Зизу към завръщане в Торино, където игра за „ Старата госпожа” пет години сред 1996-а и 2001-ва.



Най-достоверната привидно, най-малко към този момент, информация обаче идва от Англия. Таблоидът „ Дейли Мирър” писа тези дни, че Зидан към този момент е обсъждал със своето обграждане опцията вероятно да наследи Жозе Моуриньо отпред на Манчестър Юнайтед. Резултатите и неуверената игра при започване на сезона на „ алените дяволи” може да доведат скоро до изтъкване на изхода от „ Олд Трафърд” на португалския именит експерт, още повече че изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Уудуърд изобщо не харесва отношението на Моуриньо към някои от играчите в тима, да вземем за пример Пол Погба, Антони Марсиал и Люк Шоу.

Информацията на „ Дейли Мирър” и други британски вестници бе доказана и от авторитетни европейски издания, най-много Sport Mediaset в Италия и „ АС” в Испания. От „ Дейли Мирър” даже се заеха да оповестяват за проектите на Зидан за идващите трансферни прозорци, в случай че в последна сметка отиде в Юнайтед: измежду евентуалните нови попълнения на „ алените дяволи” се загатват имена като Тони Кроос от Реал Мадрид, Хамес Родригес и Тиаго Алкантара от Байерн (Мюнхен) и Единсон Кавани от Пари Сен Жермен.



Друг е въпросът, че никой от тези четирима играчи, а и изобщо никой от топ футболистите в Европа, няма да бъде пуснат да се реалокира от своя клуб най-малко до завършека на сезона, а до тогава може да се случат доста неща. Кой търсещ на мига триумфи ас би се съгласил да отиде в нуждаещ се от огромна реорганизация и може би некласирал се за Шампионската лига тим, в случай че ще и отпред му да е треньорът на европървенеца за последните три години? Дори и за Зидан е мъчно да си представим, че с сегашния изпълнен с дефицити състав на „ алените дяволи” би могъл да реализира някакво внезапно усъвършенстване, което да вдигне равнището на показване и резултати до равнище да се пребори с любимците за Топ 4 в Премиър Лийг Манчестър Сити, Ливърпул, Тотнъм и Челси.

Ето за какво може би по-разумният ход за ZZ би бил да поизчака още – може би до идващото лято, когато вероятно ще се отвори вратата му към завръщане в Ювентус. Там спортно-техническата политика е надалеч над тази на Юнайтед като равнище и построена конструкция, има потребност от много по-малко пипвания в състава, а и Зизу познава чудесно ситуацията. Защо да не се отворят в това време и други, на този стадий невероятни, благоприятни условия за продължение на кариерата му?

Търпението е добродетел и Зидан е по-добре да си го напомни.
Матийо Месаж, „ Франс Футбол”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР