Още в средата на юни се очаква да има данни

...
Още в средата на юни се очаква да има данни
Коментари Харесай

През юни става ясно дали ваксината на Пфайзер може да се прилага на лица между 12 и 17 г.

Още в средата на юни се чака да има данни дали имунизацията на " Пфайзер " може да се ползва на лица във възрастовата група сред 12 и 17 година Това осведоми шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

" ЕМА започва ускорена оценка на данни от клинично изпитване на " Пфайзер ". Първите резултати от оценката се чакат през юни. Ако те са позитивни, тогава може да се чака смяна в продуктовата информация и късата характерност, което да разреши на лица над 12 година да бъдат имунизирани ", изясни Кирилов.

Същото се чака и за имунизацията на " Модерна ". Ако в границите на идната седмица от компанията подадат документи за оценка, през юли е реален период за смяна на продуктовата информация и за техния препарат.

" Европейска комисия осъществят към този момент клинични изпитвания, които са самостоятелни от фирмите производители точно в тази посока, с цел да може да се форсира набирането на данни ", изясни Кирилов.

Всички компании към този момент организират такива клинични изпитвания и според от резултатите може да се чака скоро придвижване в тази посока.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР