Още в първия ден от старта на АТР 500 турнира

...
Още в първия ден от старта на АТР 500 турнира
Коментари Харесай

Раждането на нова звезда: Играч без мач в АТР не даде нито сет на топ поставения в Куинс!

Още в първия ден от старта на АТР 500 шампионата в Куинс видяхме отпадането на цели трима от поставените състезатели. Днес изненадите продължиха с цялостна мощ, откакто преди минути конкуренцията напусна и лидерът в схемата Каспър Рууд. Финалистът от Ролан Гарос трябваше да се изправи на старта против 180-ия в света Райън Пенистън, който до днешния ден нямаше нито един мач на равнище АТР, само че това не му попречи да разочарова именития си противник и в последна сметка да го победи с 7:6(4) 7:6(2).

Левичарят стартира да основава проблеми на Рууд незабавно след началото на срещата, като доближи до цели 4 точки за пробив в откриващото подаване на норвежеца, само че финалистът от Ролан Гарос не разреши да се стигне до изненада на старта. Оттам нататък преобладаваха сервиращите и равенството остана водещо до 4:4, преди да станем очевидци на първите по-критични моменти в сета за първия подложен. Пенистън сподели уверени дейности при ретур и с добре конструирани офанзиви си извоюва два скрити сетбола, повеждайки с 15:40. Рууд обаче остана невъзмутим и с прецизна игра отрази двата шанса за британеца, а в края скандинавският играч на собствен ред имаше опция да завърши частта в своя изгода, само че не оползотвори единственият си брейк късмет досега, и по този начин се стигна до тайбрек. Той стартира добре за международния номер 5, който дръпна с 2:0, само че въодушевеният представител на домакините продължаваше да се усеща удобно върху тревната настилка и направи серия от пет поредни точки, след които да се приближи единствено на сет от сензацията.

По подобен метод се развиваше и играта след нейното възобновяване, с равностойни дейности и от двете половини на корта. Двамата продължиха да са солидни на начален удар и нито един не успяваше да вземе предимство първоначално. Това стана факт едвам в седмия гейм, когато считаният за любимец се добра до пробив на нула, само че отговорът от страна на дебютанта не закъсня и още веднъж паритетът бе възобновен. Това докара до нов тайбрек, в който още веднъж 26-годишният британец изгря с блестящата си игра и даде единствено две точки на топ поставения, поздравявайки се с най-голямата победа в кариерата си.

Fairytale stuff
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР