Още в първия ден от големите турнири през седмицата има

...
Още в първия ден от големите турнири през седмицата има
Коментари Харесай

Три мача на 13 юни, които не трябва да пропускате


Още в първия ден от огромните шампионати през седмицата има задоволително на брой забавни мачове, които да приковат вниманието ви. Маркираме три, които съгласно нас ще бъдат измежду тези, които би трябвало да гледате с интерес. Разбира се, измежду тях не включваме дуелът на Григор Димитров и Камерън Нори, защото не се съмняваме, че той ще бъде акцент №1 за българските почитатели на тениса.

Ето какво друго може да гледате с интерес в понеделник:

Андрей Рубльов – Николоз Басилашвили

Мач сред двама тенисисти в топ 25. Рубльов имаше положителни резултати в първата половина на сезона, а в този момент започва акцията си на трева, която няма да включва Уимбълдън. През предходната година руснакът доближи до край в Хале, с което сподели, че е измежду най-хубавите и на тази настилка. Басилашвили игра в Щутгарт през предходната седмица, когато победи Лоренцо Музети и взе сет на Ник Кирьос.

До момента двамата имат пет мача между тях. Рубльов води с 3-2 победи като е спечелил и единственият им дуел на трева – в три сета още веднъж в Хале през предходната година.

Къде и по кое време? АТР 500 в Хале, втори мач за деня, към 15-16 часа


Тейлър Фриц – Джак Дрейпър

Фриц стартира разочароващо акцията си на трева след загуба от сензацията Тим ван Райтховен в Хертогенбош. Резултатите му на клей не бяха положителни, тъй че на по-бързата настилка американецът ще опита да се върне към представянето, което му донесе Мастърс купа по-рано през сезона.

За него това е дебют на шампионата в Куинс Клъб. През предходната година той пропусна огромна част от тревните шампионати като игра само на Уимбълдън, където взе сет на Саша Зверев в трети кръг.

През тази седмица Джак Дрейпър дебютира в топ 100. Британецът е експерт на трева като предходната година тук за първи и единствен път досега доближи до четвъртфинал в АТР след чудесни победи над Яник Синер и Александър Бублик. Дрейпър е финалист от Уимбълдън при юношите през 2018-а, а предходната година взе и сет на Новак Джокович в първи кръг. За Фриц несъмнено няма да е елементарно.

Къде и по кое време? АТР 500 в Куинс, втори мач за деня, към 16-17 часа.


Катерина Синякова – Бианка Андрееску

Да гледаме Бианка Андрееску постоянно е забавно и заради обстоятелството, че не се случва чак толкоз постоянно, не трябва да се пропуща. Канадката игра интензивно в сезона на клей като имаше някои положителни победи. Затова в този момент с още по-голям интерес чакаме да забележим по какъв начин ще се показа на трева. Миналата година загуби в Берлин на старта от Ализе Корне, а първата ѝ WTA победа на трева пристигна седмица по-късно в Ийстборн.

Катерина Синякова имаше проблеми с травма по време на сезона на клей. Като цяло годината досега не е сполучлива за нея, само че в този момент идва време за сполучливата за нея трева. Чехкинята има 15 WTA победи на трева като 6 от тях пристигнаха през 2021-а. През предходната година тя доближи до край на шампионата в Бад Хомбург. Има и един четвъртфинал в Бирмингам. До момента двете не са играли между тях, а за Андрееску няма да е елементарно да продължи съвършената си статистика в първи кръг на шампионатите, в които взе участие през 2022-а.

Кога и къде? WTA 500 в Берлин, трети мач за деня, към 16-17 часа
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР