Още в навечерието на изборния 2 април през страната ще

...
Още в навечерието на изборния 2 април през страната ще
Коментари Харесай

Слънчево и топло за Великден

Още в навечерието на изборния 2 април през страната ще премине леден фронт, от запад на изток на доста места ще има превалявания, а температурите ще се намалят. За Великден обаче се чака слънчево и топло време.

Това демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология за идващия месец април. Най-ниските температури през месеца ще са сред минус 3 и 2 градуса, а най-високите – сред 25 и 30 градуса.

В началото на месеца времето ще бъде относително топло, само че още на 1 против 2 април през страната ще премине леден фронт, от запад на изток на доста места ще има превалявания, а температурите ще се намалят и ще са близки до нормите. Около 4-5 април температурите ще се намалят още и тогава е допустимо тук-там във високите полета и ниските планински региони дъждът да се примесва със сняг. Към края на десетдневието температурите релативно ще се покачат, само че ще останат близки или по-ниски от климатичните правила.

През първите дни от второто десетдневие на април се резервира наклонността за най-вече облачно време с чести валежи и с температури към нормалните. Към средата на десетдневието вероятността за превалявания ще намалее, температурите ще се покачат и към този момент ще са над нормалните за средата на април. Впоследствие, през втората половина от интервала, още веднъж се чака температурите релативно да се намалят, само че да са близки или по-високи от климатичните правила и да има превалявания на повече места в страната.

Изгледите за третото десетдневие са температурите да са относително високи. Относително по-голяма възможност за превалявания на повече места в страната има през първите дни от интервала и в края на месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР