Още в началото на мандата си президентът на САЩ Доналд

...
Още в началото на мандата си президентът на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Тръмп искал сериозни глоби за разгласени тайни от Белия дом

Още при започване на мандата си президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е задължил високопоставените чиновници в Белия дом да подпишат контракти против оповестяване на жизненоважна информация, с цел да се избегне приключването ѝ. Това заяви в неделя вестник " Вашингтон поуст " като се базира на свои източници. Правилото трябвало да се отнася и за уволнени чиновници, съобщи БГНЕС.
Според един от източниците подписваните документи били сходни на тези, употребявани по време на предизборната акция или в интервала на предаване на властта. Отличителна специфичност на тези заявления за разлика от общоприетите, които подписват всички чиновници с достъп до секретна информация, е бил интервалът на деяние, който излиза отвън рамките на активността на един ил различен чиновник и даже отвън границите на президентския мандат на Тръмп.
В началото доста хора от екипа на Тръмп изпитвали съмнения във връзка на подписването на такива заявления, само че под натиска на някогашния шеф на администрацията Райън Прибс и офиса на юрисконсулта на Белия дом, са поели тези отговорности като се предполагало, че съглашението няма да се отнася за всички действия.
В черновата на документа се предполагало, че нарушаването на задължението ще докара до санкция от 10 милиона $, които служителят би дължал на държавната хазна.
Източникът на информацията за изданието подчертал, че не е осведомен с окончателния вид и предположил, че сумата е била понижена доста, защото неговите познати не са съобщили за някакви " баснословни суми ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР