Още в началото на мандата си Иван Гешев се самопромотираше

...
Още в началото на мандата си Иван Гешев се самопромотираше
Коментари Харесай

Борис Митов: Иван Гешев се самопромотираше като прокурор, който посяга на олигарсите

" Още при започване на мандата си Иван Гешев се самопромотираше като прокурор, който протяга ръка на така наречен олигарси. Вече три години ще станат откогато Гешев се е обявиил против хората с по-тежки връзки, само че резултатът е никакъв ", разяснява Борис Митов, лауреат на премия за публицистика, в предаването " ЕвроДикоф " по телевизия Евроком.

" Повечето от тези присъди се намират в досъдебна фаза, т.е. при прокуратурата ", добави Митов и даде образец с с делата на Узунов и Бобоков. Самият съд е признал, че следствията им се водят в неблагоразумен период, разяснява журналистът.

На коментар на Диков, че обстановката е по-тежка с Миньо Стайков, Митов отговори, че заради тежестта на обвиняванията оптималният период за престой в ареста е 8 месеца. " Не знаем за какво няма прогрес към този момент толкоз време ", съобщи Митов.

" Наблюдаващ прокурор от профилираната по делото на Стайков беше Ангел Кънев. На него му се падаха все медийните каузи " Оказало с е обаче, че Кънев е закупил земи от директните съперници на Стайков - Винпром Пещера.

Диков посочи, че от Винпром " Пещера " са декларирали, че нямат нищо общо с този случай. Дело против Стайков е единственото против олигарси, което е стигнало до съд, посочи Борис Митов.

Според него точно корупцията е причина евроатлантическите сътрудници да имат запаси към нас.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР