Още в началото на изборния ден машината в бургаския квартал

...
Още в началото на изборния ден машината в бургаския квартал
Коментари Харесай

Проблеми с машините за гласуване в Бургас

Още при започване на изборния ден машината в бургаския квартал " Лозово " е блокирала.

" Пише, че няма хартия и не ни разрешава да допуснем човек да гласоподава. Казва, че апаратът не работи и не може да се продължи с гласуването ", съобщи Яна Стоева, ръководител на СИК.

Близо 70 поданици на квартала желаеха да упражнят правото си на избор още преди обед, само че невъзможността ги разгневи.

" Разочарование е това, тъй като всеки си има задължения за деня. Аз съм на работа да вземем за пример ", разяснява Дияна Мирчева.

Малко преди 10.30 часа с решение ЦИК секцията мина на хартиени бюлетини, а Дияна съумя да гласоподава. Някои секции в Бургас отвориха със забавяне поради проблем с таймера на машините. В други секции пък по-възрастните хора изпитаха усложнения.

" Беше ми мъчно и до момента не смеех. Всички ми обясниха и беше всичко наред ", показа Кера Михайлова.

Над 7 000 души са декларирали, че ще гласоподават през днешния ден в Бургаско по сегашен адрес. В това число са включени сезонни служащи и летовници. Борислава е на отмора в деня на вота, само че е провървяла процедурата, с цел да гласоподава по морето.

" Така преценихме, че тези две седмици ще сме тук и най-добре, с цел да не изгубвам правото си на глас да си направя сегашен адрес при родителите ми и да си употребявам правото да гласоподавам ", добави Борислава Данданова.

Няколко са сигналите за нарушавания към обяд – за пропаганда, за член на СИК, който е дал своя вот вместо възрастен човек, с цел да му помогне и също за членове на СИК без обозначителни знаци.

Кои ще са огромните спечелили в деня на вота? Гледайте " Избори 2021: Финалът " от 15:30 ч. по Българска национална телевизия!

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР