Още сутринта ГЕРБ-СДС даде още ден за извинение от страна

...
Още сутринта ГЕРБ-СДС даде още ден за извинение от страна
Коментари Харесай

Политическо танго: Кой ще запази водещата си роля?

Още сутринта ГЕРБ-СДС даде още ден за опрощение от страна на ПП-ДБ и възобновяване на договарянията.



" Вместо да се извинят, те отиват още по-далеч. Ние сме предложили единствено министър председател. Колкото и да не желаете. Те не желаете да го разберете, те не желаят държавно управление.Продължават да си мислят, че ще стане с втория мандат. Партията е безапелационна, че това няма да се случи. И през днешния ден им даваме време да мислят ", съобщи Бойко Борисов - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Премиерът в оставка Николай Денков не счита, че дължат опрощение.



" Трябва още веднъж да се стабилизира политическата обстановка да влезем още веднъж в развой на договаряния, който да ни изкара до положителен резултат.Казах през вчерашния ден сутринта, споделям го и през днешния ден. Колкото до обидите дано да припомня, че аз бях персонално обиждан неведнъж от разнообразни политици - Делян Пеевски, Делян Добрев, в това число и Борисов се включи. Никога не сте ме чули да желая опрощение, тъй като в политиката няма място за такива игрички. Ние не сме в детската градина. Не сме в режима " ти уважаваш ли ме? ".

И няма да правят отстъпка от Мария Габриел.

Готов ли сте да отстъпите от Мария Габриел и да предложите различен министър председател?

" Сериозно ли ме питате? Защо да се откажем? Защото един човек я е обидил. Човек, който с помощта на нас е финансов министър ", безапелационен беше Бойко Борисов - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Денков споделя, че е изгубил доверие, само че не изключва да работят отново с Габриел.

" Надявам се, да, само че би трябвало да забележим по какъв начин може да се върне още веднъж доверието ", съобщи Николай Денков - министър-председател в оставка.

ГЕРБ -СДС не желае Асен Василев, а министър председателят в оставка го пази.

" Моето пояснение е, че Асен Василев е намерил прелестното време да дизертира и ще кажа за какво и то по метод, по който да сплоти всички, които не ни обичат. Много, доста време съм прекарал с него. Той просто е извънредно интелигентен, той просто желае да стане лидер на тези, които не ни обичат ", сподели Бойко Борисов -председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" И с цел да не оставя неверно усещане - няма никаква смяна във връзка с Асен Василев, това е най-хубавият финансов министър, който аз познавам и желая да работя с него, само че ние би трябвало да намерим метод да излезем от режима " този сподели нещо на другия ", а да забележим по какъв начин ще съставим кабинет, който да може да взема решение проблемите ", уточни Николай Денков -министър -председател в оставка.

Цял ден водачите на ПП-ДБ отказваха за застанат да споделят позицията си. Отговаряха сбито.

Ще поднесете ли опрощение на Мария Габриел, каквото беше изискването на ГЕРБ?



" Продължаваме в полемика ", отговори Кирил Петков - съпредседател на ПП-ДБ.



" Предложил съм разискване ", добави Атанас Атанасов - съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.



" Трудно, само че се надявам на политическа мъдрост, тъй като бъдещето на България е по-важно от всички ни ", сподели Даниел Лорер -депутат от ПГ на ПП-ДБ.

На този декор ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС взеха решение да си разменят позиции във фейсбук. Първи ПП-ДБ написаха, че осъществяването на мандата изисква доверие във фигурата на премиера. Казват още,че България има потребност от постоянно държавно управление. Упрекват Мария Габриел, че е счупила формулата на доверие, като е върнала осъществяване на мандат без дефинитивно координиран състав на кабинет.Призовават ГЕРБ-СДС да поеме отговорността да кажат по какъв начин могат да продължат и да предложат съответен проект за това с предизвикателство в края - " Вие сте на ход ".

Последва неотложен отговор от ГЕРБ-СДС. В него те твърдо застават зад Мария Габриел като номинация за министър-председател. Призовават ги да се извинят и че Асен Василев не е допустим за кабинета. Казват им, че отговорността да продължат дружно е взаимна и че в случай че се разграничат от Асен Василев могат дружно да изработят проект за излизане от рецесията.

ПОЗИЦИЯ на ПП-ДБ


" Изпълнението на мандат за сформиране на кабинет изисква гласоподаване на доверие във фигурата на премиера. Това е фундаменталната причина, която се изисква по Конституция. "

" Ние от ПП-ДБ осъзнаваме нуждата България да има постоянно държавно управление, което да извършва промените, които са обрисувани в проектоспоразумението. "

" На 19 март 2024 година, Мария Габриел върна изпълнен мандат без финално подписано съглашение за общо ръководство и без дефинитивно координиран състав на министерски съвет. С това деяние беше фрапантно нарушена формулата на доверие и слага страната пред нова политическа рецесия. "

" Уважаеми сътрудници от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете по какъв начин може да продължим. Действахте едностранно в цялостно несъгласие на всички сделки и в прорез с гласуваното доверие за реализацията на народен общ мандат. Поемете отговорност за дейностите си и предложете съответен проект, съответен на рецесията, която създадохте.
Вие сте на ход ".

ПОЗИЦИЯ НА ГЕРБ-СДС

" ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията й за министър - ръководител! Разговори са вероятни единствено след неотложно обществено политическо опрощение и след отдръпването на Асен Василев от договарянията и от присъединяване му в възможен предстоящ кабинет! ".

" Уважаеми сътрудници от ПП/ДБ, отговорността да кажем по какъв начин може да продължим е взаимна. Действахте прочувствено и не рационално, в цялостно несъгласие на всички сделки и в прорез с гласуваното доверие за реализацията на народен общ мандат. Поемете отговорност за дейностите на Асен Василев, разграничете се от него и дано дружно изработим проект, съответен на рецесията, която съзнателно създавате и все още. Вие сте на ход! ".

Председателят на Европейската национална партия поддържа Мария Габриел против неоправданите офанзиви. Определи като обезпокоително държанието на ПП-ДБ. Призовава в полза на всички българи са спазването на единодушие да доминира.

" Семейството на ЕНП твърдо стои зад Мария Габриел против неоправданите офанзиви.
Тревожно държание от водачите на Политическа партия и Демократична България. В интерес на всички българи отговорността и спазването на единодушие би трябвало да доминират. Всички проевропейски сили би трябвало да поддържат този апел ".

Движение за права и свободи чака да има държавно управление.

" Движение за права и свободи е за постоянна България, да има държавност и би трябвало да има държавно управление, което да работи и би трябвало да надделее разсъдъкът ".

Дали денят допълнително даден от Борисов няма да е единствено един следва да разберем.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР