Още след изборите ние казахме, че трябва да има лидерска

...
Още след изборите ние казахме, че трябва да има лидерска
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Не виждам някакъв шанс за реализирането на третия мандат в ръцете на БСП

Още след изборите ние казахме, че би трябвало да има лидерска среща на политическите партии, на всички, които взимат решения и тя би трябвало да се състои в Народно събрание пред очите на българските жители. За страдание по време на първия и втория мандат такава среща не се случи и видяхме, че резултатите не бяха позитивни, съобщи пред Българска национална телевизия Андрей Гюров, ръководител на ПГ на " Продължаваме Промяната ".

" Ще изчакаме и ще забележим каква покана ще бъде отправена към ПГ на Политическа партия. Имаме съвещание на груповите органи в сряда и тогава ще решим по какъв начин ще действаме нататък. Ние сме подготвени да приказваме по цели като забележим съответната покана и концепцията на сътрудниците от Българска социалистическа партия и тогава нашите групови органи ще дадат мандат на управлението да организира съответните договаряния ", акцентира Андрей Гюров.

По думите му, в този момент Българска социалистическа партия би трябвало да каже дали е трансформирала отношението си по някои от нашите цели в декларацията, която бяхме подготвили за третия мандат. Най-важните тематики са правосъдната промяна и Изборният кодекс.

" Завоят на Българска социалистическа партия е доста явен - от коалиция с Демократична България и Политическа партия и едно спешно ръководство до гласуването на ръководител на Народно събрание и обединението за гласуването на Изборния кодекс - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Завоят и смяната от позицията от партия на смяната в партия на статуквото беше приключен в 48-ото Народно събрание ", добави Гюров.

Андрей Гюров не вижда някакъв късмет за реализирането на третия мандат в ръцете на Българска социалистическа партия.

" В последна сметка решението беше на президента. Такова държавно управление е невероятно да бъде формирано, само че дано да дадем късмет на нашите сътрудници и да извървят стъпките, които са подхванали и дали ще могат да образуват някакъв тип болшинство ", добави той.

Гюров изрази вяра, че след едни възможни предварителни парламентарни избори ще има устойчиво ръководство, което още веднъж да върне България на този път на развиване, който всички желаеме да го забележим, и ще стане съвременна европейска страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР