Още шест момченца се родиха през последните шест седмици, благодарение

...
Още шест момченца се родиха през последните шест седмици, благодарение
Коментари Харесай

42 бебета са родени благодарение на програма на Столичната община за инвитро процедури

Още шест момченца се родиха през последните шест седмици, с помощта на Програмата на Столичната община за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми , нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, оповестява във Facebook заместник-кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов.

С тях инвитро децата на Столичната община към този момент станаха 42 , от които момчетата са 26, а девойките - 16.

През предишния месец, след процедури, други пет фамилии научиха дълго чаканата новина, че ще стават родители. Днес към тях се причислява и още една двойка, финансирана по общинскатата стратегия.

Всички те са пациенти на доктор Георги Стаменов от болница " Надежда " .

Програмата  бе основана през 2015 година по самодейност на столичния кмет Йорданка Фандъкова и фондацията " Майки за донорството ". Оттогава всяка година Столичната община отпуска средства от своя бюджет за нейното осъществяване.

От предходната година Столичната община към този момент финансира до два опита на семейство за инвитро с донорски яйцеклетки . Много от участниците в програмата не желаят да оповестяват дали инвитро опитите с донорски яйцеклетки са сполучливи. Затова противоположната информация, получавана в Столичната община не е напълно цялостна, прецизират от Общината.

На последното съвещание на специфичната комисия към Столичната община за финансиране по инвитро програмата бяха утвърдени за финансиране още осем двойки. Следващото съвещание на комисията, която ревизира документите и проучванията на всички претенденти, ще се състои до края на тази седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР