Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни

...
Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни
Коментари Харесай

Обновиха пешеходни пътеки на възлови булеварди в Пловдив

Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на основните булеварди - „ Копривщица “ и „ Свобода “, оповестиха от Общината.

Поставени са и светодиодни пътни знаци Д17, както и в допълнение осветяване за по-добра видимост от страна на водачите и по-безопасното секване на пешеходците.

„ Тъй като настилката е паваж, е подложен леден пластик, който е по-издръжлив, изключително на местата с по-интензивно придвижване на коли “, изясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Припомняме, че в края на предходната година група жители насочиха редица претенции към Община Пловдив, чиято реализация към този момент е реалност . Заместник-кметът добави, че всяко едно предложение на жители, обвързвано с възстановяване на пътната инфраструктура, се преглежда предпочитано.

По думите на Тодор Чонов напълно ще бъде заменено остарялото осветяване от бул. „ Пещерско шосе “ до бул. „ Марица “-юг с съвременни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се сложи осветяване към прелезите.

За по-добра организация на придвижването до края на годината поетапно ще се вкара еднопосочно придвижване по улиците, в сходство с Генералния проект за организация на придвижването. Това към този момент е направено в регионите - „ Централен “, „ Северен “ и „ Източен “, следва в „ Западен “ и „ Южен “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР