Още с влизането си във Фермата телохранителят Мариян грабна зрителския

...
Още с влизането си във Фермата телохранителят Мариян грабна зрителския
Коментари Харесай

Бащата на Мариян от „Фермата” е описван в мутренските романи на Георги Стоев

Още с влизането си във „ Фермата ” бодигардът Мариян сграбчи зрителския интерес като загатна във визитката, че татко му е „ един от неприятните герои в мутренското минало на България ”. До последно обаче младокът не разкри кой в действителност е митичния му баща, а реши да остави феновете да вършат догадки, до момента в който мъдри не доста сполучливи тактики за риалити формата.
 

Източник на „ Уикенд ” издаде, че митичният татко на охранителя Мариян е Владо Щерянов, по прочут в мутренските среди като Бесника. Той е и един от персонажите във втората книга на Георги Стоев „ СИК ” от поредицата „ Свидетели на времето ”, отдадена на мафията и проведената престъпност в България. От татко си Мариян взема освен семейството, само че и прякора, който модифицира по собствен метод. Така още до момента в който е младеж и разпален байкър здравенякът взема решение да се назове „ Бесния ”. С това название се подвизава и в българския ъндърграунд, до момента в който извършва дребни поръчки.

„ Платиха ми да ударя майка и щерка ”, споделя Щерянов във визитката си. Смекченото „ ударя ” употребява по съвет на продуцентите на продукцията, които считат, че с тези думи ще олекотят действието му. „ Ще го изкарат все едно съм им плеснал по един пестник ”, споделя с мигане Мариян на собствен другар преди да да престъпи прага на „ Фермата ”. Той му разкрива още, че кастингът е бил „ проформа ”. „ Иван и Адрей ме караха да влезна още преди години. Все ме питаха дали няма най-сетне да се навия ”, разказвал силовакът. След като склонил, продуцентите останали удовлетворени, имайки поради интереса на феновете към пословичния български ретро ъндърграунд. „ Мариян в действителност влиза с задачата да си признае всичко, тъй като му тежи. Това не е поза! ”, издава източникът ни. „ Извършвал е изнасилвания на възрастни дами, побоища, закани. Иска в този момент да се разграничи от това ”, изяснява той.

В квартала участникът разказвал още, че е бил измежду охранителите на Ахмед Доган. „ Много ме харесваше, даже ми подари кола! ”, хвалел се Мариян. Дали това е истина обаче, не е ясно, тъй като младокът се слави с развинтеното си въображение. Така да вземем за пример във визитката му за „ Фермата ” е показан като предприемач, макар че от години се устоя, работейки като персонална защита и водач. Работа, която надалеч не се нрави на младока и той няма самообладание да напусне. Това е още един от претекстовете на охранителя да влезе в риалити формата.

„ Третият му, само че не финален тласък е да оплюе татко си, който е унищожил два живота – неговия и на майка му ”, издава негов другар. „ Мариян споделяше, че знае за много убийства, в които татко му има пръст, само че към момента не може да ги потвърди, все пак има намерение да опише каквото му е известно ”, твърди мъжът. Силната ненавист на сина към татко му пък е изцяло разбираема, поради обстоятелството, че Мариян не е имал по никакъв начин розово детство. Той не е бил мечтан от таткото доста преди да се роди. Щерянов-старши почнал да протяга ръка на майка му още до момента в който е бременна в 8-мия месец. Удрял я, ритал я, настъпвал я по корема, само че все пак бебето оживяло и се появило на бял свят живо и крепко. В родилния дом опитвал да я души. Лекари и сестри гледали, без да се намесят.

Накрая гангстерът сърдит и беззащитен решил да запише новороденото момченце с женското име „ Мериян ” - за наказване на родилката, която желала да назове първородната си рожба Александър. Така в акта за раждане се появили имената „ Мериян Владов Щерянов ”. „ Ще го кръстя по този начин, с цел да те намрази ”, препредава думите на баща си Мариян в персонален диалог със своя другар.

На по-късен стадий, изпаднал в амок, бабитът взема решение, че желае да заколи Мариян, който към момента е бебе на няколко месеца. Тогава на помощ се притичва майката на кримигероя, която в яростта си той намушква по нехайство. Следва дълъг и нескончаем период, в който Мариян пораства без татко. Опитвайки се да заличи гаврата с първородния й наследник, майката на охранителя постоянно го наричала Мариян. „ Представяше ме като Мариян пред приятелите си и децата на площадката. Представи си какво е като тръгнеш по-късно с тези същите деца на учебно заведение и те научат, че се казваш Мериян ”, оплаквал се охранителя.

Така почнали едни от най-тежките години за Мариян. Години на гаври, насмешки и обиди. Наричан е от съучениците си „ Лейди Мериан ” и „ Мери Попинз ”. „ В 8-ми клас една учителка ме изгони и изпрати при директорката, тъй като съм вдигал ръка на момичешко име по време на утринната й инспекция ”, споделя наемникът. Сагата траяла до 12-ти клас, когато към този момент пълновръстен Мариян имал законовото право да смени името си.

Баща му се появил едвам на бала му с подарък – кеш пари и авомобил, които младежа не приел, зашото не желал нищо да го свързва с ретро гангстрера. Омразата към татко му, обаче не попречила на това да се запознае с доведената си сестра – Гергана. Едва 16-годишна, тя забременяла от един от водачите на татко им. „ По думи на фермера, Бесника побийвал и нея, само че все пак връзките им били положителни. Девойката имала потребност от парите му, тъй като била привикнала да е презадоволена от дребна ”, споделя другар на риалити героя.

Майката на охранителя също поддържала връзка с татко му. Простила му от дълго време, тъй като не желала да живее в ненавист. Единственият, който не се помирявал с тежкия манталитет на гангстра, бил Мариян. „ Дълги години момчето живееше с единствената задача да го убие, само че в този момент желае просто да го изложи и да покаже какво им е предизвикал и що за човек е пред цяла България ”, твърди информаторът ни.

Ето какво написа за Бесника в обособени пасажи от втората книга на СИК на „ писателя на мутрите ”: „ Под него стояха Данкина и Бесника от Луковит. Двамата си приличаха по едно само нещо - бяха гладни и безмилостни. Иначе се различаваха като земята и водата. Данкина се беше оженил още на 18 години, отглеждаше огромен наследник и не се интересуваше въобще какво закононарушение би трябвало да направи, с цел да завоюва малко пари. Притежаваше изключителна физическа мощност и никакви човешки усеща. Не признаваше престижи. Бесника беше най-големият службогонец сред тях. Той искаше да влезе в организацията по някакъв метод и да направи кариера. Стремеше се необмислено към по-висок пост. Стреляше също добре и никак не му пукаше, дали против него стои служител на реда или какъвто и да е различен съперник ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР