Още с клетвата си като президент в първия мандат на

...
Още с клетвата си като президент в първия мандат на
Коментари Харесай

Дясната ръка на Нинова: Изкривяването на Радев започва от 2017-а

Още с клетвата си като президент в първия мандат на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев е почнал да ръководи поради систематичните назначения на служебна изпълнителна власт с изкривена визия за властта. Това е мнението на политолога и апетитен за дясна ръка на Българска социалистическа партия шефката Корнелия Нинова Калоян Методиев.

В следващ магистрален разбор за дейностите на президента той изяснява, че Радев де факто ез почнал да усеща страната като негова персонална благосъстоятелност.

" Едно най-ярките проявления на този модел е да биеш с инструментите на президентската институция по политическите обединения и да си правиш хоризонтални структури във всички партии и държавни институции. С избрана порода хора.

Тук е значимо да се направи едно конкретизиране. В денят, в който Радев се заклева като президент за първи път (януари 2017), прави и длъжностен кабинет. От този миг усещането му за политиката и държавното устройство е непоправимо накриво. Представителна и изпълнителна власт се сливат в визиите му – страната става персонална благосъстоятелност. Без да си работил за нещо го получаваш за едно нощ! Не си подготвен за него, не си падал и ставал, не си го заслужил, не го разбираш, тъй като цялостен живот си работил друго. Останалото го довършват характеровите особености.

Основна линия за раждането на модела е нападението над първите, огромните, които виждаш като опасност, да ги сриваш обществено с някой етикет или мантра, и в същото време скрито да се съюзяваш с тях. Единственият метод да се разбере сходна логичност е посредством исторически образци.

Когато Българска социалистическа партия е на крачка от продобиване на предварителните избори ( март 2017 г). Радев прави скрито длъжностен кабинет с ГЕРБ (с съответни имена – декември 2016), с цел да осуети спечелаването им посредством подмолни дейности и съюзи. Един човек го разкрил и го дефинира обществено като „ злодей “ (Стефан Данаилов).

Когато подвигна юмрука пред президентството през лятото на 2020 стартира тайно да работи за ГЕРБ и направи координационен център на вътрешната съпротива на Българска социалистическа партия в президентството (заедно с вицето си), с цел да може те да завоюват и той да е алтернативата (за това се и скарахме). Наивниците се бунтуваха по площадите.

ГЕРБ спечлиха изборите и стартира пердах по ГЕРБ (април 2021). Още преди този момент взе участие в структурирането на нови планове (ИТН, „ Мутри вън “, Изправи се БГ). Официално съобщи преди изборите: подкрепете новите и Народното събрание е на улицата. Пак трябваше да се удари остарялата му болежка - Българска социалистическа партия. Нинова го направи президент – Нинова би трябвало да бъде унищожена!

Една историческа скоба: при всеки деспот всички, на които е длъжен с нещо от битието си преди да се самообожестви, които го познават като елементарен човек, би трябвало да бъдат унищожени. Всеки удовлетворителен историк ще ви даде образци за съпоставяне.

След като Има Такъв Народ, към този момент като президентски съдружник, завоюваха по този начин и не „ съумяха “ да сформират кабинет, тъй като им фантазираха, че ще взимат от ден на ден гласове с всеки нов избор, ще им се прелива престиж и поддръжката от следващия длъжностен кабинет. Отделен въпрос е тоталната им политическа непросветеност, неприспособимост и деструктивност.

Паралелно с използването на Има Такъв Народ, Мутри вън и сие стартира структурирането на „ Продължаваме Промяната “. Президентската кохорта и вътрешна съпротива на Българска социалистическа партия им направи структури, даде им хора за комисии, обезпечи запаси, зали като „ Пловдивския панаир “ да вземем за пример, и така нататък С един патрон два заека.

В момента, в който Политическа партия завоюваха изборите (ноември 2021) към този момент бяха цел единствено, че още не го знаеха. Възроди се остарелият съюз с ГЕРБ (януари-февруари 2022) и стартира свалянето на определеното с кански страдания постоянно държавно управление. Оформилата се група съумя да го смъкна. Остатъците от Има Такъв Народ свършиха мръсната работата и бяха заедно прибрани в следващия длъжностен кабинет, дружно с вътрешната съпротива на Българска социалистическа партия, която още не си е изпълнила задачата.

Дойде се до прословутото – „ Извинявам се за тази шмекерия “ (декември 2022). Същото като с юмрука нагоре. В момента, в който го изрече ги отслаби, разграничи се от тях и стартира да ги връща при себе си и да ги поддържа. Седмици по-късно стояха дружно в президентството повече близо два часа при връчване на мандата. Безпрецедентно дълго в новата ни история време. И то на хора, които си обругал и обидил пред дни. Султанът е наритал котетата си и отново ги дърпа да ги гали…. Ужасен ориенталски сюжет.

Една скоба: Движение за права и свободи ту са питани коя им родината майка, ту са поръчител за етническия мир на прехода. Демократична България ту са приключили съветски академии, ту са другари за правосъдна промяна. Биеш – галиш, биеш-галиш, до момента в който всички се объркат, границите се размият и всички се овъртолят в едно кално тресавище.

Новата цел са още веднъж ГЕРБ (ако не е следващият театър), тъй като са първи по социологически изследвания. Политическа партия се прибраха в орбита и млъкнаха внезапно за безобразията на служебния кабинет. Отново са в прикрит съюз. До след изборите.

Логиката е елементарна: тотално разделяне! Първият би трябвало да бъде обичай. Другите да се подчиняват. Редовните държавни управления да се смъкват. Системата да се разрушава. Всички да се калят и етикетират. И постоянно да има един в бяло, който да е от горната страна. Това е есенцията на модела – жадност за власт, лакомия, разрушителност, разграждане на държавността, потребление на държавните институции като бухалка към несъгласните, корист с власт, преодоляване на икономическите структури.

Затова отиваме за пети път на избори. Европейски връх. И ще изринат земята да има и шести. А в случай че след новите избори се сформира някакво постоянно държавно управление съм уверен, че кръгът „ Радев, Йотова и оредяващата им кохорта “, ще стартират да го смъкват единствено месец-две откакто бъде формирано, без значение дали ще им оставят министри и места, които да си управляват.

Това е унищожителен модел, който се развива и натрупа запаси с всеки нов длъжностен кабинет. Овладява, в нарушаване на главния закон, все по-дълбоко и жестоко държавните институции. Моделът „ Радев “ разгласи открита война на гражданското общество, партийната система и конституционния ред в страната.

Негови съдружници са апатията и опростачването, некадърността и хаоса. Негови врагове са гражданската интензивност, редът, меритокрацията, държавността, стабилността, партийната система, парламентаризмът, интелектуалците и свободната стопанска система. Политическата война в е ход. И всеки би трябвало да избере от коя страна е ", менторства Калоян Методиев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР