Още през май германското бизнес издание Handelsblatt се свърза с

...
Още през май германското бизнес издание Handelsblatt се свърза с
Коментари Харесай

От Tesla са изтекли данните на повече от 75 000 клиенти и служители на компанията

Още през май немското бизнес издание Handelsblatt се свърза с Tesla, като заяви, че разполага с поверителна информация за клиенти и чиновници на американския авто производител. Разследването сподели, че приключването на информация може да е станало по виновност на двама чиновници на Tesla и да е засегнало 75 735 души.

Изявление за това беше направено предходната седмица от службата на основния прокурор на щата Мейн в Съединени американски щати, в който живеят 9 души от листата на засегнатите. Всички те са сегашни или някогашни чиновници на Tesla. Двама някогашни чиновници, които са съдействали поверителната информация да попадне в ръцете на немски публицисти са упрекнати в нарушение на разпоредбите и условията за осведомителна сигурност на компанията.

Отбелязва се, че против причинителите на приключването на информация са подхванати правосъдни дейности, макар че не се прецизира в коя пълномощия. Съдът към този момент е разрешил изземването на електронни устройства, на които може да е била съхранявана поверителна информация на Tesla. Компанията също по този начин е получила правото да ограничи някогашните си чиновници да споделят поверителна информация под опасността от наказателни наказания.

Ситуацията с дисциплината на чиновниците на Tesla, които имат достъп до информация за клиентите надалеч не е добра – през април избухна скандал поради предаването на поверителна информация за клиентите сред чиновници на компанията. Изображенията от бордовите камери на електрическите автомобили на марката са били употребявани от някои чиновници на Tesla за лично развлечение, а не за образование на дейния програмен продукт за подкрепяне на лидера.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР