Още през 2017 година Сдружение Рила Еко“ е алармирало МОСВ

...
Още през 2017 година Сдружение Рила Еко“ е алармирало МОСВ
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил: Още през 2017 г. „Рила Еко“ е алармирало МОСВ за проблема с отпадъците

Още през 2017 година Сдружение „ Рила Еко “ е алармирало Министерство на околната среда и водите за казуса с битовите боклуци . Това стана ясно от документ, показан от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

От документа излиза наяве, че районното съдружие е поискало обща среща, на която да се дискутира опцията за решение на казуса със подписване на контракти за превозване на отпадъците.

„ Ние споделяме ясно, че до този миг няма решение на въпроса с депониране на отпадъците “, сподели Петър Паунов. Кметът показа и два отговора от страна на Община Костинброд, където е трябвало да се кара боклукът на Кюстендил.

С решение на ОбС-Костинброд не е обещано единодушие за депониране на отпадъците. Второто писмо съдържа протокол от събранието на районното съдружие в Костинброд.



На събранието също е гласувано „ Против “ приемането на отпадъците от Кюстендил. Кметът добави, че е дал прошка на някогашния министър на околната среда и водите за отправените лъжи и нападки.

Той изрази вяра, че различен човек, който се пробва да се занимава с социална активност, няма да си разреши да оскърбява дългогодишните старания на Кюстендил и на кюстендилци
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР