Още през 2014 година южнокорейската компания LG направи опит да

...
Още през 2014 година южнокорейската компания LG направи опит да
Коментари Харесай

LG създава собствени процесори за новите топ-смартфони

Още през 2014 година южнокорейската компания LG направи опит да създаде своя лична SoC за мобилни устройства, само че не се оправи доста добре.
Това бе процесорът NUCLUN, който се оказа толкоз недообмислен и неконкурентноспособен, че скоро този чип бе пропуснат. Компанията бе решила да не се занимава с създаването на личен процесор за смарт телефон, само че в този момент промени решението си.



Според информация на корейските медии, LG създава лични фирмени процесори , които ще се конкурират с продукцията на Huawei, Qualcomm, MediaTek, Samsung и Apple. Неотдавна корейците подадоха в Бюрото за интелектуална благосъстоятелност на Европейския съюз документите за регистрирането на два търговски знака – LG KROMAX Processor и LG EPIK Processor . Експертите смятат, че това са нови фирмени процесори, които напълно скоро ще бъдат показани публично.



Преди време корпорацията Intel съобщи, че ще създава процесорите на LG на своите поточни линии. Ще се употребява 10 нанометров софтуерен развой, който ще може да се види във всички флагмански чипсети през 2018 година. Навярно южнокорейската корпорация има намерение да предложи нов чип, който да се конкурира с Apple A11 Bionic, Qualcomm Snapdragon 845 и с другите процесори от този сан.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР