Още през 2011 година . От тогава до настоящия момент

...
Още през 2011 година . От тогава до настоящия момент
Коментари Харесай

Конкурсът „Новите малки” ще отличи иноваторите в бизнеса със занаятчийски храни

Още през 2011 година. От тогава до сегашния миг то откри доста поддръжници и почитатели. Затова за нас е наслаждение да обявим, че обединяване от няколко организации, които са го приели за своя идея, ще раздават награди за най-хубави хрумвания в развиването на този метод освен на хранене, само че и на светоусещане.

С обща самодейност и основаване на годишни награди " Фондация LocalFood.bg ", " Slow Food в България ", " Националното Сдружение на Малките Семейни Ферми и Преработватели (НСМСФП) " и " Българска Асоциация Биопродукти " ще отличат най-хубавите хрумвания за микро бизнес в земеделието и храните, стартирали активност през 2016 год.

“Целта на годишните награди е да поддържат основаването и развиването на нови започващи микропредприятия, както и да насърчат сдружаването сред производителите, задача сплотяваща напъните и на четирите организации в бранша. ”

Конкурсът се базира на първо по рода си изследване в България, което проучва тактиките и тактиките на „ новите дребни ” при навлизането им на пазара. Резултатите от анкетата ще покажат по какъв начин те печелят доверието на потребителите, заставайки със своите лица до продуктите си и по какъв начин съумяват да се преборят с административните компликации и да изпълнят условията на регулациите в бранша.

Историите на отличените нови предприятия ще бъдат разказани в медии с национално покритие. Идеята е с тяхна помощ и с разбор на състезанието да се помогне за построяването на по-ефективно и стабилно развиване в производството на занаятчийски храни и на микро предприемачеството.



Кой може да взе участие:

В конкуренцията могат да се включат ферми, пекарни, занаятчийски ателиета, къщи за посетители и други микро бизнеси в земеделието и храните. Те би трябвало да са записали началото на своята активност в интервала от 01.01.2016 до 28.02.2017 и да имат не повече от 5 души личен състав. Няма ограничаване за вида създавани артикули. В състезанието могат да вземат участие както производители на първична продукция, по този начин и преработватели и притежатели на обекти за продажба.

Кандидатури се подават до 30 април 2017

Кога и къде ще бъдат оповестени спечелилите:

Победителите ще бъдат оповестени на 10 май 2017 в уеб страницата LocalFood.bg и Фейсбук страниците на LocalFood.bg, Slow Food в България и Националното съдружие на дребните фамилни ферми и преработватели (НСМСФП). Те ще получат:

характерен документ „ Новите дребни на 2016 ”
снимане на самостоятелно рекламно видео от мястото на активността
особено изявление за Capital.bg
особено предаване за AgroTV
разпространение на бизнеса посредством уеб страницата на LocalFood.bg и в мрежата на партньорските организации

За „ ЛокалФууд.Бг “:

Фондация „ LocalFood.bg ”е развъдник за дребни започващи бизнес начинания в региона на храните. Тя развива национална мрежа от микро-предприятия и дава експертна помощ за ефикасното им постигане до пазара, както и за сполучливото им развиване в дълготраен проект, спазвайки всички нормативни условия. Освен менторска поддръжка, екипа има задача да повлияе трайно и на политиките за дребните предприятия в ХВП.

Инициативата се финансира от Фондация „ Америка за България ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР