Още преди година казах, че малката коалиция, подкрепяща правителството, нито

...
Още преди година казах, че малката коалиция, подкрепяща правителството, нито
Коментари Харесай

Румен Петков: Сбиването между патриотите беше въпрос на...

Още преди година споделих, че дребната коалиция, подкрепяща държавното управление, нито е обединена, нито пък хората там са патриоти. Сбиването посред им беше въпрос единствено на време. Този управнически формат е принуждение за политиката.

Така водачът на АБВ Румен Петков разяснява оставката на вицепремиера и последвалите я кавги в " Обединените патриоти " сред водачите на Вътрешна македонска революционна организация, " Атака " и НФСБ, предава Bulgaria On Air.

Петков е безапелационен, че ГЕРБ имат инструментите да си подсигуряват и кворума, и нужния брой депутати, с които да се гласоподават законите.

" На няколко пъти депутати от Българска социалистическа партия спасяваха и кворума, спасяваха и основни за ръководството решения. Има блян нещата да се бутат напред, а цената не се гледа. Цената е деморализацията на политиката, срутва на институциите и отегчението на обществото ", сигурен е ръководителят на АБВ.

Партийният водач счита, че не би трябвало да се бърза с мненията за новия вицепремиер Марияна Николова. Той изясни, че би трябвало да се изчака, с цел да се видят нейните решения и по какъв начин се оправя с проблемите в страната.

" Протестите са резултат от нечуването, от деморализацията, от лъжата на политиците. Използват се трибуни на иституции. Това удря по всички български жители, само че тези, които лъжат, остават ненаказани ", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Петков разяснява и вероятното прекосяване на тръба от " Турски поток " през България. Той счита, че в Русия има настройка тръбата към Европа да мине през нашата страна, само че към момента не е несъмнено.

" Спирането на " Южен поток " би трябвало да се счита за закононарушение против страната. Сега ще купуваме газ от Турция. Спирането на " Южен поток " и прекъсването на АЕЦ " Белене " върна България с години обратно. Защо съгласно Меркел " Северен поток " е стопански, а " Южен поток " - политически. Това е двоен стандарт ", приключи водачът на АБВ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР