Още преди една жена да навърши 30, производството на колаген

...
Още преди една жена да навърши 30, производството на колаген
Коментари Харесай

Ако сте на 30, а искате да изглеждате като на 20

Още преди една жена да навърши 30, производството на колаген в кожата стартира да понижава с към 1% всяка година.

Затова времето към 30-те е положително за започване на по-активна грижа за подмладяване. Добрата вест е, че можете да изглеждате даже десетина години по-млади, в случай че следвате прецизно подобаващия режим.

Повече навлажняване и ободряване

Ще забележите, че кожата ви стартира да става по-суха и даже раздразнителна. Редовната хидратация е просто наложителна. Никога не оставяйте кожата си жадна, нанасяйте постоянно хидратиращи кремове и маски. След баня, правилото е да сложите крем след не повече от три минути, с цел да не оставите влагата от взетия душ да се изпари.

Ексфолирайте кожата на лицето и тялото приблизително два пъти седмично. След 30, тенът стартира да губи от свежестта си. Затова пилингът става значима част от седмичната рутина, премахвайки мъртвия пласт кафези. Ако кожата ви е доста суха и сензитивна, разредете ексфолирането, да вземем за пример до един път седмично.

Глезете зоната към очите

Когато е слънчево, постоянно носете тъмни очила. Нанасяйте подобаващ крем всяка заран и вечер с потупващи придвижвания, като избягвате горния клепач – там кожата е най-тънка и прониквайки през нея дейните съставки могат да раздразнят очите.

 Ако сте на 30, а желаете да изглеждате като на 20

Бъдете доста деликатни при почивстването на тази извънредно деликатна зона. Кожата към очите е доста тънка и няма мастни жлези, по тази причина не я опъвайте и търкайте жестоко с памучния тампон, а се уверете, че придвижванията ви са допустимо най-щадящи.

Купете си крем с ретинол

Ретинолът е най-ефективният метод да компенсираме забавения синтез на колаген в кожата. Лошото е, че може в началото да аргументи зачервяване и парене. Дамите с по-чувствителна кожа ще се усещат по-добре с по-нискоконцентрирана формула – тя също ще даде търсения резултат, въпреки и по-бавно.

Хранете се пълноценно и спете

Пълноценният сън, уравновесените страсти и положителната храна си остават най-хубавата антиейдж грижа. Кремовете и маските са нужната поддръжка извън, само че доста по-решаващо е това какво се случва с тялото ви от вътрешната страна. Грижете се храната ви да е качествена и разнообразна, пийте доста вода, забравете алкохола и спете по осем часа всяка нощ. Така освен можете да изглеждате на 20, само че и да имате такава сила.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР