Още преди да са минали и 48 часа от извънредните

...
Още преди да са минали и 48 часа от извънредните
Коментари Харесай

София на "Рафи"-то

Още преди да са минали и 48 часа от изключителните парламентарни избори, в обществените мрежи се заформи конспирация с мирис на локални избори и ненапълно изненадващи участници.

Във вторник и организацията " Спаси София " и общинският консултант Борис Бонев, който се чака и да е претендент за кмет на вота следващата година, поканиха столичани на митинг против неприятното ръководство на София и Йорданка Фандъкова. Поводът е фиаското с ремонта на жълтите павета. Срещу тях в контраофанзива пък се впусна... ресторантьорската асоциация на небезивестния Ричард Алибегов.

В своя позиция ресторантьорите показват, че " Спаси София " не избавят София, а я унищожават като туристическа дестинация " с нападателната си офанзива и непрестанното оклеветяване на града, " нападат емблематични туристически места като ул. " Съборна ", а също и бул. " Витоша " - " една от забележителностите на столицата ни, изпълнена с живот и обичано място за разходка ". Като доказателство, че на никое място не е идеално, е приложена и фотография от бул. " Шанз Елизе " в Париж, на която се виждат неравни павета и разкривена маркировка.

Позицията, отприщи стихия от гневни мнения против Алибегов от стотици столичани във Facebook. Някои показват, че паралелно с изпотрошените плочки и захарния памук, съществена " забележителност " на " Витошка " е голямото заведение на Алибегов, което заема общо взето целия тротоар и солидна част от улицата. През годините към него (а и другите му обекти в града) имаше сигнали за нападателно и нерегламентирано разгръщане за сметка на пешеходната зона, които обаче от Столична община по този начин и не потвърдиха и не глобиха.
Реклама
В последна сметка това държание възприеха и от други обекти на улицата (много от които са членове на асоциацията на Алибегов) и през днешния ден половината от " пешеходната " зона в действителност е заета от изнесените елементи на заведения със противоречива плексигласова хармония.

Други напомнят забавната роля на Алибегов в определянето на антиковид политиката в страната при ГЕРБ. Неговите причини на моменти имаха повече тежест от тези на специалистите и лекарите, а заведенията постоянно оставаха отворени, даже когато учебните заведения затваряха. Той има заслуга и за издействането на подаръка от ГЕРБ за сектора под формата на понижено Данък добавена стойност. А по една случайност дни преди парламентарните избори ресторантьорът се появи на среща в централата на ГЕРБ.

Ако и да има да връща " жестове " към партията на Борисов и управата на София, хвърлянето на Алибегов " на амбразурата " особено в този случай обаче няма по какъв начин да сработи. Безспорно неприятните и некачествени поправки в столицата от дълго време са минали всевъзможни граници. В модерните градове наклонността е да има повече пространство за пешеходци и микротранспорт за сметка на замърсяващите коли, само че в София се случва тъкмо противоположното. Всичко това прелива търпението и прави все по-неприятна средата в града и за жителите, и за гостите му, а отбраната на най-видимите грехове на столична община с неуместни изказвания няма по какъв начин да провокира друго с изключение на яд.

Примерът с " Шанз Елизе " пък в тази ситуация е повече от несполучлив - както напомни и самият Борис Бонев, проектите на Париж са в действителност скоро да трансформира авенюто в пространство с доста по-голяма пешеходна зона с необятни велоалеи и доста зеленина. Това искаше " Спаси София " и за ул. " Съборна " в София, само че то към този момент нама да се случи. В общината избират да се вслушват повече в бзинес ползите на алибеговците в сравнение с в потребностите на жителите си.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медийна сергия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР