Още преди да бъде лансиран на пазара, изцяло новият компактен модел

...
Още преди да бъде лансиран на пазара,
изцяло новият компактен модел
Коментари Харесай

SKODA SCALA с награда за дизайн още преди пазарното ли лансиране

Още преди да бъде стартиран на пазара, изцяло новият стилен модел SCALA на SKODA получи първото си отличие под формата на признание за дизайна си от състезанието Red Dot.

SKODA SCALA- първата кола на марката изпълнена според новата дизайн линия на компанията, която ще забележим във всички следващи нови модели, донесе 13-то Red Dot признание за компанията, като с триумф преди това могат да се похвалят различните генерации на Octavia, Roomster, Fabia, Superb, Rapid, RAPID SPACEBACK, Kodiaq и Karoq. Първата премия бе за OCTAVIA II COMBI през 2006 година, последната преди тази на SCALA, бе за KAROQ през 2018.

SKODA SCALA е първата кола на марката, разработена на модулната A0 MQB платформа на компанията майка Volkswagen Group. Стилистиката на вътрешността на модела следва тази на концептуалната разработка VISION RS и ще бъде първата кола на марката, която ще предложи на потребителите това ново дизайн звучене. Основни детайли в интериора на SKODA SCALA са позиционираният високо 9.2-инчов екран и новата стилистика на инструменталния панел.

Основните габарити на са дължина 4362 мм, ширина 1793 мм и височина от 1471 мм, при междуосие от 2649 мм. От марката споделят, че пасажерите на задните седалки ще могат да разчитат на свободно пространство за краката от 73 мм (73 мм при Octavia), 1425 мм за раменете (1449 мм при Octavia) и 982 мм за главите си (980 при Octavia). Товарното поделение на новия модел ще бъде 467 литра, а след сгъването на облегалките на задните седалки потребният размер ще може да достигне 1410 литра.

Новият хечбек SCALA дава обещание да предложи изключително високо равнище на дейна и пасивна сигурност с до 9 предпазни въздушни възглавници, напълно диодно изпълнение на предните и задните светлини, необятен интериор и голям багажник, както и типичните за SKODA хитроумни решения за допълнителни по-малки товарни отделения, специализирани аксесоари и всякакви решения за облекчение на всекидневието.

SCALA ще бъде първата кола на компанията, която ще бъде оборудвана с инфо-комуникационната с цялостна интернет съгласуваност и бордова система на марката от най-ново потомство, като основен акцент тук ще бъде новият високо позициониран екран, а като допълнително оборудване за автомобила ще се предлага и 10.25-инчово виртуално табло- Virtual Cockpit. Друг забавен акцент в интериора на новия хечбек ще бъде системата за индиректно осветяване, която ще предложи избор на подсветка сред бяло и алено

SKODA SCALA ще стъпи на пазара през първата половина на годината с избор сред пет двигателни версии, максималните мощности на които ще варират от 90 до 150 конски сили.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР