Още по време на първата вълна от COVID-19 през миналата

...
Още по време на първата вълна от COVID-19 през миналата
Коментари Харесай

Бебета с COVID-19: Какво е състоянието на малките пациенти?

Още по време на първата вълна от COVID-19 през предходната година Университетската болница в Бургас бе едно от лечебните заведения, несъмнено за лекуване на деца с потвърдена коронавирусна зараза.

И през днешния ден в лечебното заведение към момента се лекуват инфектирани деца.

„ От април 2020 година до края на февруари тази година сме хоспитализирали и излекували 36 деца - 26 от тях са кърмачета. При тях болестта протича извънредно леко, има нищожно оживление в параклиничните проучвания и всички сполучливо са изписани”, изясни доктор Иван Йотов, шеф инфекциозно поделение на УМБАЛ-Бургас.

Според него английският вид на COVID-19 не оказва въздействие върху дребните пациенти, само че напълно въздейства на клиничната картина и затруднява ситуацията в лечебното заведение.

„ В болничното заведение натискът е доста огромен, отделенията са пълни”, добави той.

Увеличението на случаите докара до въвеждането на по-строги противоепидемични ограничения в региона.

Според доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас, през февруари инфектираните учителите са били три пъти повече, а учениците два пъти повече.

„ Затова наложихме първата ограничаваща мярка в тази възрастова група”, сподели той.

По думите на доктор Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас, лечебното заведение е натоварена до краен лимит. Проблемът не е в леглата, а в личния състав.

„ Тенденцията е да разкрием още едно поделение, което ще бъде доста мъчно, само че ще създадем всичко възможно”, добави Георгиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР