Още по темата26.05.2019 / 14:50Нова тв: Катастрофата край Ихтиман е

...
Още по темата26.05.2019 / 14:50Нова тв: Катастрофата край Ихтиман е
Коментари Харесай

TrafficNews: Вяра си взела отпуск за полета, при който загина

Още по темата26.05.2019 / 14:50Нова тв: Катастрофата край Ихтиман е шестият случай с дребен аероплан за последните няколко месеца

trafficnews.bg

Загиналата при самолетната злополука край Ихтиман Вяра Иванова си е взела отпуск от вертолетната авиобаза в Крумово за съдбовния полет. Тя служила там като монтьор на бойния хеликоптер “Ми-24 ” от предходната година, а в армията е от 2001 година В последните дни била в отпуск, само че сътрудниците й не знаели каква е повода, написа TrafficNews.

Директорът на профилираното звено за следствие на авиационни събития към транспортното министерство Христо Христов изясни, че на летището край Ихтиман имало хора, които видели по какъв начин самолетът пада. Очевидците разказали, че 800 метра след западния завършек на пистата самолетът набрал височина. Издигнал се на към 60 метра, по-късно почнал да се накланя вляво и дясно.



Машината паднала до височината на дърветата, където водачът е съумял да хоризонтира самолета. В идващия миг самолетът се изгубил от погледа на хората, зад дърветата. Според Христов Иван Костадинов е направил опит да избави ситуацията, само че се е получил скоростен срив и към този момент не е имало какво да направи.При рухването самолетът се възпламенява, няколко минути по-късно натам отиват хора, които да оказват помощ с гасенето. За страдание обаче телата на Костадинов и Вяра Лозанова били изпепелени.



От прокуратурата отхвърлиха да разясняват дали грешката е била на водача, само че към този момент е формирано досъдебно произвеждане

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР