Още по темата24.02.2021 / 15:4124.02.2021 / 10:10Кадър: БНТИзвинения към еврейската

...
Още по темата24.02.2021 / 15:4124.02.2021 / 10:10Кадър: БНТИзвинения към еврейската
Коментари Харесай

Орлин Горанов се извини на еврейската общност. Част от екипа на Последният печели е освободен

Още по темата24.02.2021 / 15:4124.02.2021 / 10:10

Кадър: Българска национална телевизия

Извинения към еврейската общественост сервира водещият на " Последният печели " по Българска национална телевизия Орлин Горанов. Причината е в гафа в предаването от 23 февруари с включването на антисемитска тирада като откъс от шахматиста Боби Фишер. 

Изявлението му беше излъчено в началния час на продукцията в ефира на Българска национална телевизия - 19 ч., преди да бъде пуснат епизод на запис, написа. 

Горанов разгласи, че екипът на предаването " осъзнава направената неточност и неудачния метод ", по който е поднесен въпросът, обвързван с гросмайстора. Той обаче декларира, че неналичието на какъвто и да е личен коментар от негова страна е част от стилистиката на куиз шоуто. 

Целият екип на " Последният печели " е глобен, а редакторският екип, виновен за въпросите в епизода, е освободен незабавно, сподели Орлин Горанов. 

" В нито един миг не сме имали друга цел с изключение на даването на информация, обвързвана с въпросите ", сподели той, като удостовери, че екипът на шоуто осъжда всички форми на антисемитизъм, ксенофобия и втълпяване на ненавист. 

Горанов уточни, че предаването не е целяло да омаловажи " една от най-големите нещастия на ХХ век - основаването на лагерите на гибелта и Холокоста ", а да спомогне за " самоусъвършенстването и натрупването на познания, водещи до по-богата обща просвета ".

Според неговото пояснение, употребяваният откъс на Боби Фишер бил взет от негово изявление за унгарско радио от края на 90-те години. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР