Още по темата Тя ще е с капацитет от 10-12

...
Още по темата Тя ще е с капацитет от 10-12
Коментари Харесай

Не смятаме, че "Северен поток 2" ще допринесе за енергийната сигурност на Европа

Още по тематиката
Тя ще е с потенциал от 10-12 милиарда куб. метра газ, които ще се транзитират към Европа

По-ниските цени на газ и ток свиват приходите на множеството сдружения

Какви са целите на Съединени американски щати в енергийния бранш на балканския район?

Когато приказваме за терминала за полутечен газ в Гърция обаче би трябвало да отбележим, че американските компании като че ли не демонстрират същия интерес към този план, както преди, и също така за малко повече от година има единствено няколко доставки за Европа.

Икономически преференциални ли са доставките на полутечен газ за България и другите страни в Източна Европа?

Как Съединени американски щати поддържа планове за полутечен газ?

Преди време Сенатът показа нови наказания във връзка с компании, работещи с съветски компании в енергийния бизнес и към този миг законопроектът към този момент получи негативен отзив в Германия. Ако президентът Тръмп не наложи несъгласие върху тях, по какъв начин съгласно Вас това ще повлияе на проектите на българското държавно управление по отношение на взаимни планове за газопроводи с Газпром?

Смятате ли, че твърдите позиции на Съединени американски щати към Русия вредят на енергийната сигурност на Европа? Има мнение, че Съединени американски щати и Европейски Съюз подлагат на критика властническия режим в Русия, само че не и в Азербайджан, да вземем за пример?

Какъв е коментарът Ви за желанието на Германия да построи газопровода Северен поток 2?

Имайки поради, че Съединени американски щати се отдръпна от Парижкото съглашение за климата, по какъв начин това ще се отрази на съдействието сред Щатите и Европейски Съюз в енергетиката? Европейски Съюз да вземем за пример обмисля специфични отговорности за страните, които не следват политика за възстановяване на климата.

Преди време президентът Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще доставя полутечен газ до Източна и Централна Европа, като това беше съществена тематика на срещата за Инициативата на трите морета. Какви са действителните оферти на Щатите в тази тенденция, и в частност за България, и рентабилна ли е сходна опция за страната?

Възможно ли е основаването на подобен газов център в България без съветска газ?

Каква е позицията на Съединени американски щати по отношение на плана Tурски поток, който може да пренасочи известно количество газ за Европа през България?

Как могат да бъдат обезпечени доставките на газ от Украйна след 2019 година, когато контракта на страната с Газпром изтича?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР