Още по темата Стартиращи компании могат да участват в състезанието

...
Още по темата Стартиращи компании могат да участват в състезанието
Коментари Харесай

Седем компании завършиха третото издание на предприемаческата програма на Founder Institute

Още по тематиката
Стартиращи компании могат да вземат участие в надпреварата за зелени хрумвания PowerUp!

Крайният период за кандидатстване е 15 април
7 мар 2018
Приложение улеснява подаването на цивилен сигнали към виновните институции

Българската компания Novanor получи финансиране от 10 млн. $
6 мар 2018 Общо седем започващи компании приключиха сполучливо третото издание на акселератора Founder Institute, който цели да помогне на младите бизнесмени да развият концепциите си до действителни печеливши бизнеси. Програмата, която продължи общо 12 седмици, стартира с общо 28 стартъпа, само че заради компликацията и интензивността й до финала, или така наречен Demo Day, стигнаха едвам 25% от тях. Те показаха плановете си през вложители, бизнесмени и ментори.

Директорът на българския клон на института Милен Иванов описа пред " Капитал ", че задачата на програмата е да покаже на участниците действителната ежедневна работа на бизнесмените и времето, което би трябвало да вложат те в бизнеса си. " Голяма част от отпадналите нямат време да участват и извършват заданията, други в процеса на работа схващат, че предприемачеството не е за тях, а трети ние изключваме, в случай че забележим, че не се оправят или прекалено много изостават с програмата. "

Като част от Founder Institute участниците би трябвало също и наложително да записват лично сдружение с лимитирана отговорност. " Така, като се изключи че можем да преценим какъв брой съществени са бизнесмените, те към този момент могат да продават, да издават фактури през компанията си и да ръководят паричните си потоци ", споделя Иванов. Успешно приключилите програмата бизнесмени условно дават и 4% от акциите на компанията си, които се разпределят поравно сред организацията Founder Institute, менторите, шефовете на локално равнище и всички сполучливо приключили участници единствено обаче в случай че получат финансиране.

Следващото, четвърто, издание на акселераторската стратегия ще се организира през есента, като скоро ще бъде отворен и прозорецът за кандидатстване.

Седемте най-хубави

Сред сполучливо приключилите програмата е стартъпът Streebi , разработващ стойки за колела, които могат елементарно да се инсталират към офис здания. Те, като се изключи че захващат колелото на няколко места, тъй че да го държат изправено, обезпечават несъмнено заключване за попречване на обири. Компанията ще отдава стойките против месечна такса за потребление, като евентуалните клиенти са компании и огромни бизнеси, които желаят да улеснят или насърчат чиновниците си да се движат с колела. Фокус на бизнесмените е българският пазар, а по-късно ще се насочат и към Лондон.

Стартъпът Xenia създава платформа, която да икономисва пари на финансовите институции от картови транзакции, при които всекидневно те заплащат такси. Решението на компанията е резултат от събрани масиви бази данни, като неповторим логаритъм оказва помощ на клиентите им да иновират в региона на кредитни и дебитни карти. Затова и евентуални консуматори на услугата на Xenia са точно финансовите институции.

Стартиращата компания Umni създава чат ботове, които да улеснят връзката сред хотели, туристически организации и евентуални клиенти. Според създателите по този метод хотелите ще могат да спестят разноски по наемането на личен състав, който дава отговор за връзката с посетителите. Чат ботът ще се употребява против възнаграждение на месечен абонамент, който ще варира според от количеството клиенти на хотела и броят езици, който ще поддържа.

Мобилното приложение Go Beauty има за цел да свързва консуматори със салони за хубост. Клиентите задават козметична процедура, която си търсят и от която имат потребност в съответния миг, а запитването им се получава от най-близкия фрийлансър, който може да им я предложи, а услугата се заплаща през приложението. Това могат да бъдат услуги като подкастряне, масаж, маникюр, грим и други Изпълнителят ще получава сред 70% и 80% от цената на услугите, а останалата част ще бъде за започващата компания.

Сред финалистите в програмата е и Cast Folio – мобилно приложение за намиране на работа в областта на развлекателната промишленост, което цели да улесни връзката. В него могат да се записват консуматори от целия набор на промишлеността като артисти, продуценти, сценаристи и други Те си вършат профил, в който попълнят личната си професионална информация, след което могат да търсят в приложението експерти, от които имат потребност.

Стартиращата компания Damocles Analytics също приключи предприемаческата стратегия. Тя създава програмен продукт, който може да реши казуса с ниското доверие в политиците и неналичието на информация. Предприемачите събират бази данни за разнообразни фигури в политиката, като това включва информация за всичките им обществени изяви, изявления, подхванати деяние и взети решения. Събраната информация се проучва и се изготвят подробни графични профили на съответните политически фигури.

Стартъпът MoneyVox създава платформа за ръководство на спестяванията. През нея потребителите могат да получат информация и да съпоставят изискванията на разнообразни финансови услуги, измежду които да вземем за пример пенсионни фондове, с цел да изберат най-подходящата за тях. Първата цел на бизнесмените е да доближат потребителите в България и по-късно и в Европейския съюз. Платформата ще се употребява на база месечна такса, която ще зависи от отключените услуги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР