Още по темата: Според официалните доходи: Отива си най-заможният общинар

...
Още по темата: Според официалните доходи: Отива си най-заможният общинар
Коментари Харесай

Титанът Тотев изяжда децата си

Още по тематиката: Според формалните приходи: Отива си най-заможният общинар Чистка в Общината! Тотев в профил вицето Кацарски

И в случай че съгреши брат ти, иди, покажи виновността му. Но това да стане сред него и теб, уединено. Ако те послуша, спечелил си брат си. (Лука 17:3-4)

Вместо това кметът на Пловдив Иван Тотев като коренно богонепослушен човек реже жива плът. Решил е, че кръв ще се лее в Общината, само че той ще излезе чист от мандата. Да, задачата оправдава средствата. Каква обаче е задачата на Тотев с отстраняването на вицето Кацарски и приятелския огън, с който кметът от време на време обстрелваше съпартийците през годините? Кацарски си отива в името на " новите провокации ". Така най-малко написа в общоприетото известие от Общината със наложителните за сходни случаи служебни благодарности към уволнения. Засега единствено можем да гадаем какви са тези нови провокации и дали те са пред Община Пловдив, или персонално пред Иван Тотев. Вариантите са доста. Най-песимистичният гласи, че корабът потъва и кметът търси изкупителни жертви, с цел да оправдае неуспеха си. Според оптимистичния Тотев си е върнал доверието в ГЕРБ и ще играе за трети мандат, само че при едно изискване - да почисти партията в Пловдив от всички, за които е известно, че са гребали с цялостни шепи от кацата с меда. Профилактиката под тепетата би трябвало да мине по модела от София с Цветанов и Апартаментгейт. Тя в действителност е на ход още с ареста на кмета на „ Северен “ Ральо Ралев. Вариантът с третия мандат за Тотев обаче е толкоз оптимистичен, че звучи като измислица с детайли на черен комизъм.

За да оцелее, Тотев очевидно е подготвен на всичко. Кметът от дълго време работи като титана Кронос, който изяждал децата си, тъй като Гея и Уран му предрекли, че един от синовете му ще го смъкна от власт. И Тотев унищожава всеки, който по някакъв метод надигне глава. Подобни акция, естествено, крият опасности - титанът да се задави, някой от доближените му да се укрие като Зевс и след време да му вземе престола или просто да пропее пред Темида, с което да прати Тотев в актуалния Тартар.

Каквото и да цели акцията в Пловдив, в нейния край жителите надали ще заобичат повече Иван Тотев. Защото от дълго време знаят - рибата се чисти откъм опашката, само че се вмирисва откъм главата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР