Още по темата Рязко поевтиняване на криптовалутите, Bitcoin загуби близо

...
Още по темата Рязко поевтиняване на криптовалутите, Bitcoin загуби близо
Коментари Харесай

Южна Корея приравнява криптоборсите към търговските банки

Още по тематиката
Рязко поевтиняване на криптовалутите, Bitcoin загуби близо 1000 $
11 юни 2018
Coinbase ще се опита да стане лицензиран брокер
7 юни 2018
Ethereum форсира 10 хиляди пъти транзакциите

Целта е да се обезпечи опция за ръководство на приложения с милиони консуматори
4 юни 2018 Отделът за финансово разузнаване в Южна Корея (KFIU) ще контролира тържищата за продан на цифрови валути както банките и ще наложи строги политики за битката с прането на пари. Целта е да се подсигурява, че незаконните организации няма да могат да употребяват криптовалути за противозаконни действия. Сега тези платформи могат да действат като информационен снабдител с лиценз от 40 $. Като подобен обаче те не подлежат на никакъв надзор от страна на регулаторите.

Първоначално KFIU планираше да наложи новите политики единствено върху финансови институции, вложители на дребно и търговци на обществения пазар на акции и други браншове. Но е взето решение към тях да се включи и секторът на криптовалутите. Предстои предлагането на законопроект, който да разреши на съответните финансови органи да следят и управляват банковите сметки и потребителите на цифрови валути. Регламентът може да се окаже сходен на този, който беше прибавен от управляващите в Япония преди време.

" Единственият метод, по който управляващите могат да разпознават подозрителни транзакции при търговия с криптовалути, е посредством банките. Ако законопроектът бъде признат, ще може да се наложат идентични правила за предотвратяването на изпирането на пари ", се сподели в известие на представител на KFIU.

Признаването на криптоиндустрията като контролиран финансов пазар в дълготраен проект би могло да окаже позитивно въздействие, защото ще притегли и институционални капитали към търговията с цифрови валути. За начало обаче мярката може да има отрицателен резултат, защото ще лиши търговците от анонимността, с която в този момент се употребяват, и те може да изтеглят превантивно парите си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР