Още по темата Lufthansa със 70% ръст на печалбата след

...
Още по темата Lufthansa със 70% ръст на печалбата след
Коментари Харесай

Акциите на Air France се сринаха с 14% заради продължаващите стачки

Още по тематиката
Lufthansa със 70% растеж на облагата след краха на Air Berlin

Придобиването на Brussels Airlines също е измежду факторите за покачването на приходите през 2017 година
19 мар 2018
Air France-KLM усилва броя на местата макар конкуренцията от нискотарифни компании

Френският транспортьор възнамерява да свие още разноските си
19 фев 2018 Акциите на Air France спаднаха с 14% в понеделник вследствие на последните компликации пред френската самолетна компания. Инвеститорите реагираха на оставката на президент на авиопревозвача Жан-Марк Жанаяк и на отрицателните мнения на френския министър на финансите Брюно льо Мер, написа ВВC.

Жанаяк подаде оставка, откакто личният състав на компанията отхвърли ново съглашение за заплатите и продължи със стачките с претенции за нарастване на трудовото заплащане с 5.1%. Същевременно в неделя Льо Мер предизвести, че Air France може да изчезне.

Въпреки стачката самолетна компания съобщи, че ще успее да извърши близо 85% от полетите през днешния ден. Правителственият отговор на рецесията е възприеман като тест за трудовите промени на президента Еманюел Макрон. " Призовавам всички да бъдат виновни – екипаж, наземен личен състав и водачи, които желаят безпричинно повдигане на заплатите. Оцеляването на Air France е под въпрос ", разяснява Льо Мер. И добави, че страната " няма да извърши ролята на опора " за задълженията на компанията. " Air France ще изчезне, в случай че не направи нужните старания да бъде конкурентоспособна ", предизвести министърът.

Air France-KLM означи чисти загуби от 269 млн. евро през първото тримесечие на тази година. British Airways и Lufthansa към този момент претърпяха тежки промени за орязване на разноските през последните години на фона на покачващата се конкуренция от нискотарифните превозвачи. Докато специалисти настояват, че Air France изостава в процеса по преструктуриране и не съумява да реши казуса с продължаващите загуби.

Air France се сля с холандската самолетна компания KLM през 2004 година Групата към този момент намали упованията си за своите финансови резултати за 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР