Още по темата Кун Хайсберс: Интернет е опасен, защото е

...
Още по темата Кун Хайсберс: Интернет е опасен, защото е
Коментари Харесай

Facebook съобщи, че 50 млн. профила са били засегнати от хакерска атака

Още по тематиката
Кун Хайсберс: Интернет е рисков, тъй като е млад

Бившият отговорник по киберсигурността в НАТО пред " Капитал "
28 сеп 2018
Основателите на Instagram напущат Фейсбук

Причината е недоразумение с изпълнителния шеф на компанията майка Марк Зукърбърг
25 сеп 2018 Най-голямата обществена мрежа Фейсбук заяви, че е разкрила пробив в сигурността, който е засегнал " съвсем 50 млн. профила ". Компанията не знае кой стои зад тази офанзива и от кое място идва тя. В публично известие се споделя, че казусът е позволен и към този момент са осведомени органите на реда.

Инженерите от екипа са попаднали на казуса на 25 септември и незабавно е почнало следствие, само че то към момента е в напълно начален стадий. Хакерите са употребявали минус на код на Фейсбук в услугата View as, като следва да се обясни дали е злоупотребено със засегнатите профили и дали през тях е достигнато до каквато и да е информация за притежателите им. Проблемът е почнал през юли 2017 година с новия код на услуга за издание на видео.

С помощта на кода хакерите биха могли да присвоят потребителското име и паролите, посредством които да завладяват профилите, се споделя още в известието на компанията на Марк Зукърбърг. Ако установим още наранени профили, незабавно ще анулираме достъпа, както постъпихме с тези, за които знаем, допълват от компанията.

Фейсбук e анулирал и достъпа до други 40 млн. профила, с които имаше сходен проблем предходната година. Това значи, че близо 90 млн. консуматори са помолени още веднъж да влязат на страниците си с нова ключова дума.

Докато трае инспекцията, услугата View as е изключена.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР