Още по темата: Извънредно! Нинова подаде оставка (ОБНОВЕНА) Корнелия Нинова

...
Още по темата: Извънредно! Нинова подаде оставка (ОБНОВЕНА) Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова обяви, че ще се кандидатира пак за лидер

Още по тематиката: Извънредно! Нинова подаде оставка (ОБНОВЕНА)

Корнелия Нинова още веднъж ще се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия във вътрешнопартийните избори. Това разгласи самата тя пред публицисти на " Позитано " 20.

Соцлидерката излезе при медиите, с цел да чуят персонално от нея за оставката й. " Ние загубихме. Отговорността би трябвало да е на всички. Моята визия за морал и достолепие в политиката значи първият до поеме най-голямата отговорност ", сподели Нинова, написа 24 часа.

Тя изясни, че конгресът на 15 юни ще установи оставката й. До тогава аз извършвам длъжността ръководител, сподели Нинова. На конгреса тя ще уточни зам.-председател, който да поеме шефските функционалности по време на провеждането на избора.

След конгреса Националният съвет би трябвало да одобри правила за избор на водач от цялата партия. Вече имало образувана комисия, която написа разпоредбите.

Нинова бе безапелационна, че директен избор в този момент не е в нарушаване на устава. Според червени адвокати обаче в него е записано, че подобен може да има след края на мандата на сегашния 49-и конгрес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР