Още по темата: Фенове на Ботев, не убивайте пианиста Революционната

...
Още по темата: Фенове на Ботев, не убивайте пианиста Революционната
Коментари Харесай

За менталната аритметика на Георги Самуилов в Ботев

Още по тематиката: Фенове на Ботев, не убивайте пианиста

Революционната конюнктура в Ботев роди две вести през вчерашния ден. Започвам с неприятната - президентът на жълто-черните Георги Саумилов излезе с разгласа до почитателите и сподели мнението си. Похвално е, че господин Саумилов зае позиция след загубата от Славия. Общо взето обаче това беше неприятната вест. Лоша, защото в нея няма решения, а единствено пояснения за неприятната атмосфера и външни фактори, които целят да дестабилизират клуба. Да си кажем почтено - Ботев се дестабилизира от вътрешната страна, освен това не от през вчерашния ден.

Тук стигаме и до положителната вест - притежателят на жълто-черния клуб най-накрая погледна на него като бизнес и дружество. Ето какво написа Георги Самуилов в изказването си:

" Направих си труда да погледна независимо чисто спортните резултати, опирайки се на сухата статистика. Ето какво сочи тя за миналата досега 2019 година:

При предходния спортно-технически щаб от 16 турнирни мача тимът е постигнал 3 победи и е вкарал 13 гола.

С сегашния спортно-технически щаб от 11 турнирни мача тимът е постигнал 2 победи и е вкарал 9 гола.

Аз смятам, че освен ръководители и треньори носят отговорност за тези резултати. Считам, че кавалерски извършвам поетите към футболистите от представителния мъжки тим задължения, само че не срещам сходно отношение от тяхна страна. "

Разкошен доклад, опирайки се на сухата статистика. Ако ставаше въпрос за дружество, то той би бил доста прецизен. Става въпрос обаче за футболен отбор. Там нещата са по-различни. Тези 11 мача, в които отпред е Желко Петрович са съпоставими с 11-те на Ботев от предходната година по това време. Просто да разбираем, че от януари до май в България се играят мачове от първата шестица, т.е. най-хубавите тимове, а от юли до октомври противници са Царско село и Витоша Бистрица, примерно.

Тъй като желаеме да сме изцяло справедливи по отношение на Ботев и ситуацията, си направихме труда да изнамерим същинските безпристрастни резултати. А те са:

Миналият сезон (юли-септември):
5 победи, 2 равни и 4 загуби при голова разлика 15:9, извоювани точки 17.

Сегашният сезон (юли-септември):
2 победи, 3 равни и 6 загуби при голова разлика 9:16, извоювани точки 9.

Няма да приемате тези редове като директиви в менталната аритметика, само че е хубаво да се знае истината. Или най-малко да се знае какво се гледа, в случай че не желаеме статистиката да се трансформира в стъкмистика.

И най-после, само че не на последно място, Георги Самуилов не среща джентълменско отношение от страна на футболистите. Казано в прав текст - Босът им подвигна заплатите, те не помниха да играят футбол.

За да затворим тематиката ще кажем единствено едно нещо. Към днешна дата е чисто изтезание да се гледа играта на този Ботев. Миналата година по това веме беше друго.

Който схванал, схванал. На останалите пожелаваме прелестно гледане на Шампионска лига тази вечер.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР